Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  "Bosko är en ärlig man"

  Veckans avsnitt av 031-Fotboll diskuterar hur mycket tålamod man egentligen kan ha med IFK Göteborg, varför Bosko är arg på sina spelare och hur nöjda GFC ska vara med sin premiärpoäng.

  Mitt i vårens kanske matchtätaste fotbollsvecka kommer ett nytt avsnitt av 031-Fotboll. Panelen bestående av Fredrik Janlind, Magnus Vasell och Mattias Balkander stöter och blöter lagens senaste matcher – och däribland Göteborg FC:s seriepremiär mot Rosengård.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Synd att den inte visades på Cmore eller Svt. Där skulle man tagit reda på varför de inte valde att sända den här matchen. Man tycker att guldfavoriten i premiären är värd mer uppmärksamhet, jag kan inte se så många större matcher, säger Mattias Balkander om Tv-kanalernas val att inte sända matchen.

  Gais har åkt på sin första förlust i superettan för året – och då skrädde inte tränaren Bosko Orovic med kritiken.

  – Bosko är en ärlig man och han missar inte en chans att säga vad han tycker. Även om det innebär kritik mot spelarna i det här fallet. Antingen är det så att vi felbedömt Falkenbergs kvalité men jag upplever det som en enorm underprestation från Gais sida. Jag förvånas fortfarande över att Edin Hamidovic startade på bänken, säger Mattias Balkander.

  IFK Göteborg förlorade mot Östersund på bortaplan – i podden diskuteras Amin Affanes form och optimala position. Har han använts fel inledningsvis?

  – Jag tror inte de vet var de ska använda honom, i början av året var han högre än nu, nu ligger han lägre i plan och styr spelet därifrån. Enligt mig är han bäst när han hamnar högre upp i planen med sina instick och snabba fötter, säger Fredrik Janlind.

  Dessutom diskuterar vi Viktor Lundbergs fina insats mot Dalkurd när Häcken vann och Magnus Vasell lämnar en rapport från Öisgården.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.