Boman vill näta igen: "Klart det är viktigt"

När premiäromgången var över stod det klart att Mikael Boman blev årets allsvenska säsongs snabbaste målskytt. Och anfallaren är lättad över att redan hittat nätet. – Det är klart att det är viktigt. Den som säger något annat ljuger, säger han.

ANNONS
|

Matchuret stod på 07.49 när Mikael Boman nådde högst påMads Albaeks hörna och nickade in 1-0 till IFK Göteborg mot Malmö FF inför 32 000 åskådare på Ullevi i den allsvenska premiärmatchen.

När alla matcher i omgång ett var färdigspelade stod det klart att Blåvitts anfallare blev den snabbaste målskytten av alla.

– På det stora hela en helt okej match. Vi börjar väldigt bra, men tappar lite efter 20 minuter ungefär och de kan ta över. Den andra halvleken är ganska jämn men vi är lite närmare segern. Det var en typisk premiär med mycket kamp, säger Mikael Boman efter fredagens soliga träning på Kamratgården.

ANNONS

Hoppas näta igen

I omgång två möter IFK Göteborg den allsvenska nykomlingen Sirius i Uppsala, och Mikael Boman nätar gärna igen.

– Det hade varit mycket kul. Vi får se om jag får spela, men om jag får det så hoppas jag skriva in mig i målprotokollen så klar, säger han.

Anfallaren erkänner också att han känner sig lättad efter att ha hittar nätet redan i premiärmatchen.

"Skönt att få göra det med en gång"

– Det är klart att det är viktigt. Den som säger något annat ljuger. Så är det. Skulle det gå fyra - fem matcher utan att du gör mål så vill du väldigt gärna spräcka den där målnollan, även om du spelat bra. Därför är det skönt att få göra det med en gång.

Någon uttalad målsättning vad gäller antalet fullträffar under årets säsong har Boman dock inte.

"Man kan bli stressad"

– Jag har aldrig sett upp några mål för hur många mål eller assist som jag ska göra på en säsong. Skulle jag ha sommål att gör göra tio mål så kanske jag skulle känna mig besviken om jag bara gjorde åtta, även om jag hade spelat bra.

– Jag tror också att man kan bli lite stressad över sånt där vilket kan leda till att man tar fel beslut ute på planen. Så jag brukar aldrig sätta upp sådana mål.

ANNONS
ANNONS