Boman om straffen: Han drar ner mig

Han ersatte Gustav Engvall i halvtid – tio minuter senare ordnade han straffen som blev omdiskuterad. - Han är på mig och drar ner mig, säger Mikael Boman.

ANNONS
|

IFK hade svårt att få spelet att stämma i den första halvleken och Jörgen Lennartsson beslöt sig för att testa med Boman på topp i den andra. Efter knappt tio minuter hamnade Boman i duell med Marko Biskupovic, som drog i Boman – utanför straffområdet, varpå Boman föll – innanför detsamma. Straff för IFK och utvisning på Biskupovic. Men frågan var om förseelsen skedde även innanför straffområdet.

- Jag är före honom på bollen och tycker att han drar tag i mig. Sedan var det snack om huruvida det var innanför eller utanför och det har jag ingen koll på alls. Men jag tycker i alla fall att han är på mig och att han drar ner mig, säger Boman om situationen.

ANNONS

Läs också: Domaren medger "Den känns inte lika klar nu"

Även Boman säger att straffen inte kändes solklar.

- Han får mig ur balans precis när jag ska skjuta. Jag är inne i hans löplinje och han drar tag i mig. Sen kanske det var utanför, som sagt, det har jag ingen koll på.

Matchen som helhet var inte en av Göteborgs främsta – även om man var nära att få in segermålet i slutskedet.

- Det blir en ganska speciell match när de får en utvisad, de spelar kompakt med låg backlinje och det blir mest inläggsspel. Det är synd att vi inte får in bollen, för jag tycker att vi skapar tillräckligt med lägen för att göra det. Så det är klart att det är surt. Vi får gräva ner oss lite nu, sedan är det bara att ta nya tag.

Vad är det som fattas i spelet för er?

Jag vet inte riktigt, det har varit olika karaktär på matcherna. Den första mot Falkenberg visste vi att det skulle vara mycket kamp och mot AIK handlade det mycket om fasta situationer. Jag kanske inte är rätt man att svara på det, jag har ju inte spelat så mycket.

ANNONS
ANNONS