Martin Smedberg-Dalence deppar vid slutsignalen framför jublande motståndare.
Martin Smedberg-Dalence deppar vid slutsignalen framför jublande motståndare.

Bom stopp för uddlöst IFK Göteborg

ANNONS
|

Kvällen var varm, förutsättningarna perfekta och Blåvitts uppdrag var lika klart som solen ovanför västra långsidan – ett mål och inget insläppt så skulle saken vara klar.

Haitam Aleesamis bortamål i 1–2-reducering förra veckan hade gjort saker och ting lite lättare och kunde Malmö FF så skulle det väl inte vara omöjligt för Blåvitt ...

Å andra sidan sidan räckte ju med 0–0 för portugiserna.

– De var bättre på en sak, de var mer cyniska än vi var. De skaffade sig ett resultat och spelade på det. Men de gjorde det skickligt, säger Emil Salomonsson.

Besvikelsen var stor i IFK-lägret. En bra start, stort bollinnehav hela matchen – ändå skapade Blåvitt bara en riktigt bra chans på 90 minuter. Belenenses försvar var alltför följsamt. Tillät inte mer än så. IFK var alltför trubbigt framåt.

ANNONS

– Det var tajt där framme. Det kunde blivit en otroligt rolig höst med både Europaspel och allsvenskan, så ... jag är nere. Det känns tomt. Nu blir det en match i veckan, säger Gustav Engvall som kände direkt att portugiserna gick för 0–0.

– Man märker när de ligger ner redan efter tio sekunder att de inte ville spela egentligen.

Blåvitt hade bollen, men skapade egentligen bara en bra chans. Med 60 minuter spelade kom det där målet – trodde vi.

Jakob Ankersen avancerade från höger inåt i banan, höll i och fick iväg en lös boll med vänstern förbi målvakten Hugo Ventura. Bollen tog i stolpen – och studsade sedan in i Venturas famn.

Efter det blev det en lång period med spel på en planhalva, Belenenses, Men Blåvitt kom ändå inte till några riktigt vassa lägen.

– Jag tycker att vi kom fram hela tiden, ner till deras backlinje. Där tog det stopp. De försvarade lågt. Sydeuropeiska lag är bra på att göra det. De har någonting taktiskt som gör att de klarar det, säger Mattias Bjärsmyr som var helt ”tom” efter matchen.

– Ja, som fan. Vi höll nollan hemma som man ska, men man ska göra mål också. Och vi ska göra ett, två och kanske till och med tre en sådan här match med det bollinnehavet vi har och det trycket som blir med fansen.

ANNONS

Jo, tryck var det. Men inte tilräckligt mot det portugisiska målet. Europaäventyret är över för den här gången.

SÅ SPELADE BLÅVITT

4-4-2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson (Tom Pettersson, 75), Sören Rieks – Mikael Boman (Martin Smedberg Dalence, 75), Gustav Engvall.

ANNONS