Bobbie: "Jag tror det blir Gais någon mer gång"

Ett välbekant ansikte fanns bland åskådarna när Gais förlorade sista hemmamatchen för säsongen mot Dalkurd. Nämligen Bobbie Friberg da Cruz, nybliven ligamästare i Finland.

ANNONS
|

IFK Mariehamn tog sensationellt hem den finska ligan i år och i laget från Åland var en av kuggarna Gais-ikonen Bobbie Friberg da Cruz. På söndagen var han tillbaka i Göteborg och passade på att kolla in sitt gamla lag.

Ligaguld, hur känns det?

– Surrealistiskt. Helt overkligt. Vi lyckades göra det med en trupp på 13-14 spelare. Defensiven satt, då vinner du guld.Det var inte många i klubben som trodde på det, inte jag heller. Vi siktade på övre halvan.Jag var tvungen att lämna nu. Vi har firat hårt och blir nog tufft i många matcher.

Och du blev målskytt i sista matchen?

ANNONS

– Ja mitt första för säsongen, jag har varit iskall innan. Målen kommer fram, sjukt nog. Helt otroligt.

Hur är det att vara hemma?

– Kul att vara hemma. Kul att få komma ned på planen. Sedan är jag hemma för att stötta Björn i hans sista hemmamatch, det är en god vän till mig. Det var min plikt att komma och titta.

Har du kunnat följa du Gais mycket på plats?

– Det är andra gången på tredje året som jag är hemma, jag har inte haft möjlighet.

Du blev hyllad här på innerplan, känslan?

– Jävligt kul att få den här uppskattningen av publiken. Vi hade tio år tillsammans. Vi hade våra toppar och våra dalar. Men vi gick igenom det tillsammans. En underbar känsla att få vara tillbaka.

Kommer du tillbaka? Du lovade just det på innerplan…(Friberg intervjuades ochsa, ”Ja jag lovar, jag kommer tillbaka”).

– Haha, vi får se vad som händer. Jag har inte bestämt mig om framtiden. I Finland ligger det ett kontrakt framme för mig om jag är sugen. Det är ju Champions League-kval som väntar, det ska man inte pissa på, det är otroligt stort. Anledningen till att jag skrev på inför i år var mycket för att vi skulle spela Euro League-kval.

ANNONS

– Jag tror det blir Gais någon mer gång. Sedan ligger det inte hos mig bara, men om jag får bestämma så blir det definitivt så.

ANNONS