Blåvitt glädjebesked – stjärnan på väg tillbaka

Här kommer ett glädjebesked för IFK Göteborg. Sören Rieks är snart redo för spel igen. – Jag hoppas vara redo på måndag mot Hammarby, säger han.

ANNONS
|

Förra säsongen var han lagets bäste spelare offensivt med sina tio mål. Den här säsongen har det hittills blivit fem matcher och två mål för Sören Rieks. Yttern som skadade sig mot Malmö FF och har varit borta från laget sedan dess.

– Rehaben har gått bra, det känns bra och jag är redo snart. Det har inte varit några bakslag eller något sådant, säger Rieks.

– Jag känner mig redo att köra igång med laget direkt.

När är du redo?

– Jag hoppas att jag kan vara redo på måndag mot Hammarby. Sen får vi se om det blir från start eller inhopp.

ANNONS

Från TV-soffan fick Rieks se Blåvitt åka på förlust borta mot Östersund med 2-0. En match som många av spelarna ser som den sämsta matchen på väldigt länge.

– Ja, det var den sämsta matchen jag sett Blåvitt göra sedan jag kom hit. Vi har pratat igenom den matchen nu och försöker gå vidare, säger Rieks.

Vad sa ni till varandra?

– Det var frustrerat och det var självklart inte bra. Vi pratade om vad som inte var bra och så, men det gäller at se framåt. Vi hade två raka segrar innan dess och tar vi två raka segrar på hemmaplan nu så är det bra

Tungt att följa från sidan?

– Ja, det är väldigt frustrerande, man vill ju hjälpa gubbarna. Förhoppningsvis är jag med och spelar snart.

Förutom mötet med Hammarby på måndag har Blåvitt kvar Helsingborg på bortaplan innan allsvenskan tar EM-uppehåll.

Mattias Bjärsmyr som också skadade sig i mötet med Malmö FF kommer sannolikt inte att kunna spela innan uppehållet.

ANNONS