Blomqvist: Zlatan kan bli lika stor som Cantona

ANNONS
|

– Zlatan kunde inte ha fått en bättre start. Det är galet, det är otroligt, det är coolt, säger Blomqvist till Manchester Evening News.

När Ibrahimovićskrev på för Manchester United började han genast attjämförts med klubblegendaren Eric Cantona. Och frågan är om ”Ibra” kan bli lika stor, eller större, än den franske anfallaren?

– Det kommer att krävas mycket från honom, både på och utanför planen för att bli så älskad som Eric (Cantona), men han kunde inte ha fått en bättre start.

– Och om han fortsätter så här borde det inte blir något problem, men han måste fortsätta leverera. För även om alla i Sverige vet vad han kan göra, så var inte alla fans och journalister i England lika övertygade. Och engelska journalister kan vara väldigt tuffa.

ANNONS

En vinnarskalle

Jesper Blomqvist upplevde själv några framgångsrika säsonger i Manchester, och var bland annat med och vann den fantastiskatrippeln 1999 (Champions League, Premier League och FA-cupen). För att lyckas med det krävs vinnarmentalitet, något somIbrahimović odiskutabelt har.

– Han påminner mig om Eric Cantona, de har samma aura. Han (Zlatan) visar alla att han är en vinnare och att han är säker på att det kommer att gå bra. Han är lugn och full av självförtroende, precis som Cantona, säger Blomqvist.

– För Mourinho och de andra i Manchester United betyder den där vinnarmentaliteten mycket, för de behöver den verkligen.

"Otroligt laddad"

Blomqvist tycker ocksåatt 34-åringen verkar trivasbättre än på länge ute på den gröna gräsrektangeln.

– Man kan se att han är otroligt laddad för det här, och det var längesedan jag såg honom så här motiverad och att han verkligen njuter av att spela fotboll.

ANNONS