"Blir lite ledsen när en sån kille går till AIK"

Carlos Strandberg börjar om i Allsvenskan för att få fart på karriären – men kom inte hem till sitt Häcken, utan valde AIK.– Det är bara att inse att vi inte var förstavalet, säger sportchefen Sonny Karlsson.

ANNONS
|

Han slog igenom med dunder och brak på Hisingen, och köptes av ryska storklubben CSKA Moskva. Men under fjolåret var han först petad, sedan utlånad till Ural. På torsdagens offentliggjordes Carlos Strandbergs comeback i svensk fotboll – han var klar för ett lån till AIK.

– Det är klart att jag blir lite ledsen när en sån kille går till AIK. Och med tanke på att det är ett kort lån – borde det inte vara bättre att gå till en klubb där han känner tränaren och vet att han tror på honom? säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Klubben gjorde ett försök att få Strandberg till Häcken, men 19-åringen valde alltså att flytta till Solna.

ANNONS

– Vi får acceptera den plats vi har i Sverige. Om vi, Blåvitt och AIK är intresserad av samma spelare så väljer den spelaren inte oss. Där har vi något att jobba på som förening, vi har inte samma tyngd som de här lagen. Men det är klart, i AIK har du femton, tjugo tusen på läktarna och allting är lite större. Sådant spelar in.

Även Mathias Ranégie valde en Stockholmsklubb när han återvände till allsvenskan. Han har tidigare representerat både IFK Göteborg och Häcken. Och det var i den sistnämnda klubben som han blommade ut ordentligt.

– Folk frågar mig varför vi inte är med och hugger på de här spelarna, men det är klart att vi är. Jag hade jättegärna sett att de valde Häcken framför Stockholmsklubbar, men som det är nu så gör de inte det, säger Sonny Karlsson.

Han hoppas att trenden på sikt ska kunna vändas. Den nya arenan är på plats, publiksiffrorna verkar vara på väg uppåt igen och Häcken nämns som ett möjligt topplag i allsvenskan. Kanske väljer hemvändarna snart Häcken?

– Det skulle betyda mycket. Du ser ju på Blåvitt vad spelare som Gustav Svensson och Bjärsmyr har betytt, eller Rosenberg i Malmö, de blir kulturbärare. Vi hoppas att vi kan bli så starka att vi blir valda av våra gamla spelare i framtiden. Det tror jag är viktigt för oss som klubb, säger Sonny Karlsson.

ANNONS
ANNONS