Blir allsvensk i GFC - efter succé i Gladiatorerna

Göteborgs FC förstärker laget. Pernilla Milton, tvåa i tv-programmet Gladiatorerna 2015, värvas in från Kungsbacka. – Pernilla blir en viktig pusselbit med sin attityd och sina offensiva egenskaper, hon och hennes kvaliteter passar perfekt in i vårt lagbygge, säger sportchefen Lasse Svensson.

ANNONS
|

Stefan Rehn basar över en av Damallsvenskans yngsta trupper. I och med värvningen av Pernilla Milton, 25 år, tillsätts en dos rutin i laget.

Milton är kanske mest känd för sina bravader i tv-rutan. 2015 slutade hon nämligen tvåa i det klassiska underhållningsprogrammet Gladiatorerna. Förutom äventyret med Hero, Athena och Phoenix har hon spelat för både Hovås Billdal och Kungsbacka.

Användbar på flera positioner

Dessutom har hon erfarenhet från universitetsfotboll i USA. Hon kan spela både på mittfältet och i anfallet och åker med GFC på försäsongslägret på Kanarieöarna redan på onsdagen.

Se Pernilla Milton när hon tog sig till final i Gladiatorernahär:

Samarbetsavtal klart

I samband med övergången sluts ett samarbetsavtal mellan GFC och Kungsbacka gällande målvakten Fanny Lund.

ANNONS

Hon spelade i GFC fram till förra säsongen och kommer nu främst agera förstamålvakt i elitettan men även vara tillgänglig för spel på Valhalla om ordinarie burväktaren Jennifer Falk inte kan spela.

ANNONS