Blackstenius nära succéinhopp: Det var en skön löpning

Efter 0–0-matchen mot Tyskland pratade alla om 21-åriga Stina Blackstenius inhopp – och jätterushen som gav Sveriges hetaste chans. – Det var en skön löpning, jag gillar att hamna i de lägena, säger hon.

ANNONS
|

Hon kom in istället för Fridolina Rolfö efter en knapp timme, och inte långt efteråt höll hon på att göra total succé. Blackstenius mötte en djupledsboll, vände upp och satte fart rakt mot mål. Med en tyska hängande över sig sprang hon sig loss och sköt att skott som den tyska målvakten gjorde en benparad på.

– Jag har inte sett situationen nu i efterhand, men känslan var att hon hängde ganska mycket på mig. Men jag vet inte hur det såg eller om det var i straffområdet, utan jag försökte se målet och hade väl ingen tanke på att jag skulle lägg mig ner, säger hon om situationen.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Det var en otroligt bra boll som jag egentligen inte behövde göra så mycket med. Jag behövde bara låtsas att jag skulle ta emot den och sedan vända om och fortsätta löpa med bollen. Det var en skön löpning, jag gillar att hamna i de lägena.

Blackstenius, som slog igenom i F19-Em 2015 är ett framtidsnamn för svensk fotboll, och många menar att hon redan nu är värd en startplats i Pia Sundhages landslag. Gårdagens insats lär inte ändra på det, särskilt som Schelin och Rolfö haft svårt att hitta målet i de senaste matcherna. Själv vill hon inte spekulera för mycket i om en startpats närmar sig.

– Jag vet inte, jag har inte hunnit fundera så mycket. Det var väldigt roligt att spela i dag och bra att vi fick med oss den här poängen, och jag ser redan fram emot nästa match. Men vi har lite att analysera och titta över först. Blir det mer spel så är jag redo.

Sundhage menade på presskonferensen efteråt att Blackstenius fina inhopp berodde just på att hon kom in i rätt läge i matchen, och det hela tiden var planen.

– Ja, det kan det vara, men tyskorna var väl lite trötta också. I mitt läge kan det vara bra att försöka utnyttja det och springa i djupled. Jag känner mig hyfsat pigg i alla fall och det var kul att få den möjligheten att skapa det läget. Och det var roligt att få göra sin EM-premiär,säger Blackstenius.

ANNONS
ANNONS