Blåvittstjärnan skadad – missar bortamötet

IFK Göteborg har drabbats av ett tung bakslag. Mittfältsstjärnan Mads Albaek kommer att missar matchen mot Östersund på söndag grund av en bristning i baksida lår och det kan bli fler matcher än så vid sidan av för dansken. – Mot Östersund är det helt uteslutet med spel, säger klubbens sjukgymnast Fredrik Larsson.

ANNONS
|

En tuff bortamatch väntar för IFK Göteborg. Under söndagen gästar man Östersunds FK på Jämtkraft Arena för att jaga revanch efter bottennappet mot AFC Eskilstuna. Men jakten på säsongens andra trepoängare får bli utan två viktiga nyckelspelare, mittfältsstjärnan Mads Albaek och vänsterbacken Scott Jamieson.

Den förstnämnde saknades helt när Blåvitt, under lördagen, tränade på Bravida arena. Detta på grund av en bristning i baksida lår.

– Skadan är rätt anspråkslös egentligen men den gör att han inte kan vara med och träna, sägersjukgymnast Fredrik Larsson.

Inget spel imorgon alltså?

– Nej, mot Östersund är det helt uteslutet med spel.

Hur ser det ut framöver då?

ANNONS

– Det är ju en liten bristning, veckan som kommer vara ett frågetecken och vi får ta det dag för dag.

Med på träningen fanns dock försvararen Scott Jamieson som deltog i de flesta övningarna under lördagen. Även han kommer att missa söndagens möte i Östersund, men ska vara närmare spel än Albaek.

– Vi satsar på att han ska vara "good to go" på onsdag mot Hammarby, men imorgon är det för tidigt, konstaterar Fredrik Larsson.

ANNONS