Blåvitts förre tränare drabbad av cancer

Den tidigare IFK Göteborg-tränaren Arne Erlandsen är cancersjuk. Det skriver hans tidigare klubb Lilleström.
–  Det här är en kamp jag ska vinna, säger han.

ANNONS
|

Arne Erlandsens år vid IFK Göteborgs roder gav förutom en andraplats och en åttondeplats i tabellen också en grupp talangfulla spelare chansen till speltid i allsvenskan. Den gruppen gick sedan vidare och vann SM-guld 2007. För Erlandsen fortsatte karriären i norska klubbar.

På onsdagen kom hans senaste klubb med ett tråkigt besked. 58-åringen är cancersjuk och kommer genomgå behandling under de kommande sex veckorna.

– Jag har redan genomgått en operation och väntar nu på en tuff behandling. Det kommer att bli några utmanande dagar och veckor. Men jag har gått igenom flera tuffa matcher - både på och utanför planen. Det här är en kamp jag ska vinna, säger Arne Erlandsen till Lilleströms hemsida.

ANNONS

"En kamp jag ska vinna"

Erlandsen är till synes vid gott mod trots den tragiska nyheten.

– Vissa dagar och perioder i livet är tuffare än andra. Så är det bara. Men både läkaren och jag tror att det här kommer att bli bra. Jag ska bli frisk så snart som möjligt. Och jag ska tillbaka till fotbollen så fort som möjligt, säger han.

58-åringen har tränat bland annat Lilleström, Ham-Kam och Fredrikstad utöver sina år i IFK Göteborg.

– Jag har mått bra hela tiden och är i bra form. Jag har en fantastiskt läkare vilket gör mig starkare i min tro i att detta kommer att bli bra, säger han.

Arne Erlandsen lämnade Lilleström i somras och ersattes då av en annan tidigare Blåvitt-tränare, Jörgen Lennartsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS