Blåvitts besvikelse: "Han borde ha sett det"

En poäng blev noll – på grund av ett offsidemål. – Det är inget att snacka om. Det var offside, säger IFK Göteborgs försvarare Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
|

Klockan tickade på, kvällen blev novemberkall – och det intensiva mötet mellan Djurgården och IFK Göteborg gick mot 0-0.

Men plötsligt – i 79:e minuten – kunde hemmalaget slå in segermålet. Magnus Eriksson slog en snygg snett-inåt-bakåt-passning till inhopparen Jesper Karlström, som satte 1-0 bakom utmärkte IFK-målvakten Pontus Dahlberg.

Men Magnus Eriksson stod offside när han fick bollen och drog in den där målgivande passningen. Det såg det flesta.

– Men inte linjedomaren. Han stod bra till där och borde ha sett det. Jag tyckte direkt att det var offside, men sedan när det dömdes mål började jag titta mig omkring och tänkte … det kanske inte var offside, trots allt. Och sedan, när man såg reprisen på skärmen…, säger Mattias Bjärsmyr, och fortsätter:

ANNONS

– Det görs misstag hela tiden. Av oss spelare och av domare. Det är inget att haka upp sig på.

Tobias Hysén håller med:

– Det borde vara en enkel offside för linjedomaren att ta. Med tanke på hur det såg ut på planen hade jag börjat tänka att det skulle bli ett misstag som skulle avgöra matchen. Då tänkte jag på en spelare, på ett bolltapp, på en felpassning … men nu blev det ett misstag av domaren i stället.

Att Djurgårdens 1–0 var välförtjänt kan dock inte många ha så häftiga åsikter om. Hemmalaget var lite bättre, hade lite mer boll, skapade lite mer.

– Vi skapade ju för få chanser. Det är något vi måste jobba med. Det är precis som att vi hoppas att när någon har bollen på sista tredjedelen, då ska det lösa sig – istället för att vi tar de där löpningarna som krävs. Vi måste hjälpa varandra mer, säger Tobias Hysén.

IFK Göteborg hade faktiskt bara en vettig målchans denna råa majkväll. Den kom i 18:e minuten och var en lös nick från Mikael Boman som den förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson klarade vid ena stolproten.

Sedan var det inte så mycket mer. Ett nästintill perfekt försvarsspel vinner man inga fotbollsmatcher på – det blir i bästa fall ett kryss. Och det var det på väg att bli.

ANNONS

– Djurgården är ett bra lag med många skickliga offensiva spelare. Jag är väldigt besviken att vi inte fick med oss någon poäng, men i det stora hela gjorde vi en väldigt bra match. Vi hade våra lägen, vi gjorde många saker väldigt bra, men det är extremt små marginaler som avgör en sådan här match. Vi är inte i flytzonen nu, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

ANNONS