Blåvitt väljer bort läger i Dubai: ”Det är inte okej att åka dit”

ANNONS
|

Tillsammans med bland annat AIK och norska Molde laddade IFK Göteborg upp inför den här säsongen i Dubai. Staden som ligger i Förenade Arabemiraten huserar fina förutsättningar för fotboll under den svenska vintern – men de negativa aspekterna av platsen gör nu att Blåvitt inte kommer återvända. Gästarbetare i landet lever under stundtals slavlika förhållanden och de demokratiska rättigheterna är tveksamma för många i befolkningen.

Därför blev valet av Dubai som uppladdningsplats hett omdebatterad i supporterled. Nu berättar Mats Gren att IFK Göteborg snarare planerar att resa till Portugal eller Spanien, vilketGTvar först att berätta om.

"Vi ser på helheten och våra beslutsprocesser ska följa etiska riktlinjer, vårt sociala ansvar och samhällsengagemang. Dubai är ju i det hänseendet tvivelaktigt och därför har vi valt att välja bort det." skriver Mats Gren i ett sms till GP.

ANNONS

De två hetaste alternativen är Alicante i Spanien eller Algarve i Portugal. Enligt Gren skall valet av träningsläger vara klart innan septembers slut.

ANNONS