Blåvitt tar in på AIK – vann mot Östersund

Efter att under en period ha sett utspelade ut reste sig Blåvitt och vann med 2–0 mot nykomlingen Östersund.  Därmed tar man in på AIK i kampen om tredjeplatsen. Dock drabbades Blåvitt av en ny skada – Sebastian Eriksson tvingades kliva av.

|

Nykomlingen Östersund har imponerat på många med sitt offensiva passningsspel, och efter en halvtimmes spel började hemmapubliken på Gamla Ullevi bua – IFK Göteborg hade svårt att få tag i bollen och Alvbåge hade fått göra ett par fina räddningar för att hålla nollan.

Då kom plötsligt Tobias Hysén fri. Han sköt visserligen över, men IFK tycktes vakna till lite och fem minuter senare hittade Sebastian Eriksson Sören Rieks med en vacker djupledspassning. Dansken, som var tillbaka på sin position till vänster på mittfältet, var iskall och placerade in bollen intill den bortre stolpen.

Blåvitt gick därmed till halvtidsvila med en 1-0-ledning – trots att tränare Lennartsson under stora delar av den första halvleken sett minst sagt missnöjd ut på sidlinjen.

Under den andra halvleken var Östersund nära att kvittera när Curtis Edwards fick på en kanonträff – som tog i ribban. Tobias Hysén fick ett jätteläge, men halkade när han skulle sätta sitt nionde mål för säsongen.

Med en knapp timme spelad fick Sebastian Eriksson – som gjorde en mycket bra match – kliva av med ett lindat lår och Martin Smedberg-Dalence kom in. En kvart senare var det just han som slog det fina inlägget till Elias Mar Omarsson enkelt kunde stöta i mål: 2-0. Islänningens fjärde mål för Blåvitt.

Östersund må ha spelat vacker fotboll stundtals, men IFK Göteborg var utan tvekan det mest effektiva laget och lyckades dessutom hålla nollan – vilket nog gläder tränare Lennartsson extra mycket efter några tveksamma försvarsiatser i de senaste matcherna. Största orsaken till det stavas Thomas Rogne, som gjorde en fläckfri insats i mittlåset.

Segern innebär att man knappar in två poäng i jakten på AIK på tredje plats i tabellen. Blåvitt är nu fem poäng efter ”Gnaget”.

Efter tre raka hemmamatcher under 10 000 på läktarna kom 10 211 personer för att se matchen mot Östersund – bland annat fylldes ”bortaläktaren” av så kallade Young Fellows, Blåvitt fans i åldrarna nio till femton år.