Blåvitt tillbaka i guldstriden

Två distansskott av Mads Albaek avgjorde när IFK Göteborg tog tre poäng mot Jönköpings Södra inför 12 186 åskådare på ett soligt Gamla Ullevi söndagen.

|

Mads Albaek var matchens stora spelare när IFK Göteborg besegrade Jönköpings Södra med 2-1.

Efter 13 minuter sköt han ett distansskott som via en Jönköping-spelare styrdes in i mål.

Bara minuten senare åkte Blåvitt på ett snabbt bakslag när inte bara en utan två bortaspelare rann igenom på en djupledsboll. Tommy Thelin spelade bollen i sidled när John Alvbåge kom ut, och Pawel Cibicki stötte in 1-1 och sitt åttonde mål för säsongen. Cibicki är inlånad från Malmö FF och hyllades av Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson inför matchen.

Efter en dryg halvtimme var det dags för Mads Albaek igen - ännu en gång med ett skott från distans. Blåvitts spelfördelare fick bollen några meter utanför straffområdet och med ett distinkt avslut nöp han till bollen som borrade sig ner vid främre stolpen.

Styrde spelet

Blåvitt styrde matchbilden under den större delen av matchen.

– Vi gjorde en väldigtbra första halvlek tyckerjag, det var bra tempo i passningsspelet, vi spelade medaggression och var skickliga på att återerövra bollen. Så jag är väldigt nöjd med första halvlek, säger Jörgen Lennartsson.

Men under de avslutande 20 minuterna tog sig Jönköpings Södra in i matchen, och hotade allt mer med inspel och djupledsbollar.

– Iandra halvlek var vi hyfsat svagt. Vi höll inte uppe tempot och aggressiviteten som vi vill göra. Samtidigt varmotståndarna skickliga. Men jag är nöjd med segern, säger Blåvitt-tränaren.

Skuggar MFF i toppen

Ja, för hemmalagethöll undan. Därmed är Blåvitt trea i tabellen efter 15 omgångar och knappade in två poäng på serieledande Malmö FF som tappade poäng mot Kalmar i lördags. Fyra poäng skiljer mellan Göteborg och Malmö, med Norrköping en poäng efter MFF.

Nu väntar ett fortsatt tufft matchande för Blåvitt, med mötet mot Helsingfors JK i Europa Leagues tredje kvalrunda på torsdag.

En överraskning i IFK Göteborgs startelva är att Patrik Karlsson-Lagemyr får chansen från start istället för Tobias Hysén.