Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Blåvitt-lånet glänste mot Öis: "Att vara här är perfekt"

I IFK Göteborg fick han snålt med speltid – men i Norrby levererar Prosper Kasim. Mot Öis skickade talangen in två mål. – Att vara här är perfekt för mig just nu, säger Blåvitt-lånet.

Inför säsongen 2015 anslöt Prosper Kasim och Lawson Sabah till IFK Göteborg. Sahah har sedan dess fått en del chanser hos Kamraterna – men för landsmannen Kasim har tiden i Blåvitt inneburit snålt med speltid och få chanser i a-laget.

Inför årets säsong valde därför IFK Göteborg att låna ut talangen till Norrby, nykomling i superettan. Och tiden i Borås har gjort gott för anfallaren. Efter en trevande inledning på säsongen har han nu allt mer börjat hitta rätt. Mot Öis dunkade han in två mål när Norrby utklassade Sällskapet med 5-1. 

– Min absolut största önskan är att göra mål varenda match, nu fick jag göra två. Jag är glad över det och jag hoppas kunna göra ännu fler mål framöver. 

Han startade som ytter i ett tremannaanfall och i den 18:e minuten höll han sig framme och stötte in 2-0. Men det var det andra målet som var det som utmärkte sig. Kasim fick bollen till höger, med några flinka dribblingar lurade han Öis-försvaret innan han med en distinkt vänsterträff dunkade in 3-0. Målen var hans andra och tredje i årets superetta. 

– Det är min favoritposition, det har det varit ända sedan jag började spela fotboll. Det är där jag är bäst. 

Han fortsätter: 

– Jag vet att IFK och Öis är rivaler, så det var lite kul, men jag vill bara göra mål och hjälpa laget. Det är vad som är viktigast för mig. 

Och talangen trivs med tillvaron i Norrby. 

– Jag är en ung spelare som behöver mycket speltid för att bli bättre och det får jag här. Jag är här för att få spela och bli bättre, det här är ett bra tillfälle för mig att skaffa självförtroende och att få spela mycket, det gläder mig. 

Samtidigt sticker han inte under stol med att han en dag gärna återvänder till IFK Göteborg. 

– Det är min moderklubb, så det är klart att jag skulle vilja spela där. Om de skulle behöva mig i framtiden ska jag vara redo. 

Se mer från - IFK Göteborg
Mest läst