Blåvitt inte färdigvärvade: "Kan komma in något mer"

Tre nyförvärv i sommar för Blåvitt. Men Mats Gren är inte färdig – han vill förstärka truppen ytterligare. – Det kan komma in något mer, säger han.

ANNONS
|

Senaste nyförvärvet, Sam Adekugbe gjorde sin första träning med Blåvitt under onsdagen. Vänsterbacken är tredje spelaren in för Blåvitt efter Kristoffer Da Graca och Vajebah Sakor. – Vi måste ju ha hyfsad täckning överallt. På vänsterbacksplatsen har det varit lite knappt sedan i våras. Då ville ju Billy lämna för att få matcher och sen var det väl lite av en budgetfråga även där. Vi fick dra in lite på någon position och inte chansa kanske men inte ha dubbel täckning, säger Mats Gren. Ännu ett lån? Budgetfråga? – Det är lite budget … ska vi hitta någon och ta in de på ett längre tag så blir det transfersumma eller sign on-bonus. Just nu ville vi inte lägga det. Hade ni kunnat köpa någon av de två direkt? – Någon hade vi kanske löst, men just nu känner vi att det är två intressanta och duktiga spelare som vi får in. Unga och hungriga och det ger bra kvalité på träningarna och bredd i truppen. Sen kan vi ta ett beslut om att ha de kvar senare. Det är bra optioner på båda. Både Sakor och Adekugbe har fasta köpoptioner med sina respektive klubbar. Mats Gren berättar även att ett framtida kontrakt är förhandlat med en av spelarna – om det blir affär. – Den andra ska jag sätta mig ner med och lösa det nu så vi inte hamnar i en jobbig sits senare. Handlar lånen även om att det är oklart vem som tränar laget nästa år? – Allt har ett sammanhang i detta. Vi kan inte låsa oss på alla positioner utan känner att vi måste ha vissa öppningar. Pratar du med någon av spelarna med utgående kontrakt? – Jo, det gör jag väl löpande … det är några som vill vänta ut sommarfönstret så där är det inte mer att göra nu för mig. Efter elfte augusti så släpper jag ingen mer ut. Om någon ska lämna så år det vara före det. Färdigvärvat för säsongen nu? – Nja … det kan komma in något mer. Vad? – Nej, men det är ju det med Henrik (Björdal) som tränar med oss och vi vet inte vart den landar, blir han kvar eller inte? Sen vill jag få klarhet i Mix (Diskerud) på hur det ser ut där. Innan jag vet det så är det svårt att säga. Senaste nytt kring Björdal? – Nu har jag haft kontakt de senaste dagarna, jag blev lite förbannad när det drog ut för långt på tiden. Jag ville få klarhet och nu ska det fattas ett beslut inom kort. Köpa loss? Låna? – Vi kommer inte köpa loss honom nu, det blir ett lån året ut i så fall. Mix då? – Det hoppas jag också veta inom kort. Jag måste sätta en deadline själv för vi stänger ju vårt fönster 11:e augusti. Jag måste ju veta tidigare vad som händer, det funkar inte att veta en dag innan fönstret stänger. Det kan bli lite jobbigt. Tidigare har du öppnat på att låna ut Lawson Sabah, status där? – Vi har sagt att tills vi vet hur truppen är och hur den ser ut så gör vi inte något. Sen, visst finns tankarna på att kanske låna ut så att han får speltid, garanterad speltid.

ANNONS

Lån, en bra lösning för er? – På ett sätt är det större säkerhet för oss. För det första blir det ju inte någon egentlig summa direkt, det är sällan vi betalar för ett lån. Om det blir en betalning så hamnar ju lönen på spelaren lägre istället. Sen får vi ha spelarna här i ett halvår och se hur de fungerar. Skulle det inte fungera så kan vi ju lämna tillbaka – annars tar vi in dem. – Med fasta optioner som vi inte har några problem att lösa är det en jättebra lösning. Jag kan förstå att det ser dumt utåt. Men för mig är det en jättebra lösning.

ANNONS