Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Blåvitt har vilat sig i form: "Nu längtar man"

  Landslagsuppehåll mitt i formtoppen, bra eller dåligt för IFK Göteborg? – Vi behövde vila så det var rätt så bra, säger Sebastian Eriksson.

  Blåvitt hade börjat visa en gryende form med segrar mot IFK Norrköping, AIK, Elfsborg och två oavgjorda matcher mot Häcken och Malmö FF. Då kom landslagsuppehållet och det blev i stället drygt två veckors tränande på schemat. Att det trots allt blev en pinne med sig mot Malmö innan uppehållet trots att Kristopher Da Graca blev utvisad gjorde laget gott, enligt Alf Westerberg.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det känns, väldigt viktig på det sättet. Det är alltid gott att få det med sig, speciellt med tanke på den insatsen vi gjorde i Malmö. Det stärker ju rejält. Det känns att det är bra. Det känns harmoniskt och positivt, säger han och får medhåll av sin lagkapten.

  – Det är bra att det kom, nu längtar man ju tillbaka särskilt när det gått så bra. Men vi behövde vila så det var bra för oss. Förhoppningsvis kommer det mycket folk och det är två bra lag, jag ser väldigt mycket framemot den här matchen, säger Sebastian Eriksson.

  Känslan nu då?
  – Vi har kvar samma känsla som vi hade innan uppehållet, bara det att vi känner oss piggare och fräschare. Det här gjorde oss nog bara gott.

  Vad säger du om Djurgården?
  – Ett väldigt bra lag. De har flera spelare i toppen där i skytteligan. Det är ett gediget lag och de har rutinerade spelare och många duktiga spelare, en härlig mix. Det är ett väldigt bra lag och det kommer att bli en tuff uppgift. Men vi har hemmaplan och vi vet vad det innebär, vi förlorar aldrig hemma.