Blåvitt bröt mardrömssviten – vände underläge i Borås

Det var tolv år sedan – nu har Blåvitt återigen vunnit i Borås. En seger som nu gör att laget har rejält häng på Europa-platserna.

|

För att hitta senaste blåvita segern i Borås får man gå tillbaka till 2005. För tolv år sedan lyckades Blåvitt vinna med 2–0 genom mål av George Mourad och Samuel Wowoah.

Det började inte heller något vidare denna gång.

Matchen hade knappt hunnit komma igång innan Issam Jebali vann en duell med Thomas Rogne som enkelt föll till marken. Jebali rundade Pontus Dahlberg och då dök Simon Lundevall upp och petade in bollen i öppet mål.

Glädjen från Elfsborg försvann dock snabbt.

Tre minuter senare fick Emil Salomonsson bollen på sin högerkant. Inlägget hamnade perfekt på Tobias Hyséns panna. Ohotad kunde veteranen nicka in sitt sjunde allsvenska mål för säsongen.

Hysén passade även att vikariera som mittback i den första halvleken när Thomas Rogne bytte skor – något som pappa Glenn uppskattade.

Den första halvleken bjöd annars på en chanskavalkad. Emil Salomonsson var nära att dundra in en frispark, Billy Nordström och Sören Rieks sköt från distans. Närmast att utöka var dock Elfsborg.

Boråsarna hade en boll inne när Daniel Gustavsson petade in bollen efter ett mönsteranfall – domare Stefan Johannesson och hans team vinkade dock bort målet efter offside.

Närmast att ge sitt lag ledningen var Gustavsson. Mittfältaren rann igenom och Pontus Dahlberg tvekade och hamnade på mellanhand – med öppet mål lyckades Gustavsson dock att missa när Sam Adekugbe jobbade hem och bröt på mållinjen.

– Det är lite upp och ner, tidvis bra men vi har också hamnat lite i brygga, säger Alf Westerberg i C More.

I den andra halvleken skulle Elfsborg börja bäst men det var Blåvitt som skulle ta ledningen. Tobias Hysén som stod för en riktigt bra match hittade fram till Sören Rieks som var iskall och lyfte in sitt fjärde mål för säsongen – hans fjärde på de fem senaste matcherna.

Några fler mål blev det inte på Borås Arena och Blåvitt tog första segern borta mot Elfsborg på tolv år. Efter ännu en seger för Alf Westerberg har han nu tagit tio av femton möjliga poäng under sin ledning och har nu häng på Europaplatserna. Upp till "tvååorna" Djurgården och Sirius är det endast fem poäng nu.

I nästa omgång väntar Häcken på söndag för Blåvitt.