Blåvitt övertygade i Spanien

|

John Alvbåge var tillbaka i målet och fick en ganska lugn match. IFK Göteborg tog initiativet direkt och inledde matchen med en pigg offensiv. Flera gånger lyckades laget etablera ett spel högt upp på motståndarens planhalva, och arbetade fram sex hörnor redan under första halvleken. Kantspelet, med Ludwig Augustinsson-Sam Larsson till vänster och Mikael Dyrestam-Nordin Gerzic till höger, övertygade, liksom det snabba omställningsspelet.

I den 28:e minuten nickade Philip Haglund in 1–0 på en vänsterhörna. Bara fyra minuter senare satte Hysén 2–0, även det på nick.

2–0 i paus, men det var en ledning som kunde ha varit större. Strax innan ledningsmålet blev Hysén fri med målvakten efter en snabb omställning, men målvakten i Strömsgodset lyckades precis styra bollen utanför stolpen. Strax före det andra målet var det anfallskollegan Moberg-Karlssons tur att missa målet efter att ha blivit friställd på en kontring.

I andra halvleken var det fortsatt full fart framåt som gällde för IFK. Det norska motståndet hade påtagligt svårt att komma förbi det samlade Göteborgsförsvaret, samtidigt som blåvitt radade upp målchanser. Tobias Hysén testade en cykelsparksvariant, och Moberg-Karlsson och Nordin Gerzic hade minst ett öppet läge vardera.

I den 73:e minuten fick Robin Söder ersätta David Moberg-Karlsson på topp. Det var också Söder, tillbaka efter skada, som snyggt skarvade in 3–0 på stopptid. En minst sagt lyckad comeback i en match där IFK Göteborg övertygande såväl offensivt som defensivt.

John Alvbåge –Mikael Dyrestam, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson –Nordin Gerzic (Daniel Sobralense 83), Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson (Joel Allansson 45) –David Moberg Karlsson (Robin Söder 73), Tobias Hysén.