Blågults kugge missar kvalrysaren

Mikael Lustigs skada är så pass allvarlig att han tvingas lämna återbud till den viktiga kvalmatchen mot Frankrike den 11 november. – Så pass illa att jag inte kan belasta foten på sju till tio dagar, skriver Lustig i ett sms till Sportbladet.

ANNONS
|

Tidigare i veckan kom beskedet att Marcus Berg tvingas ge återbud till den mycket viktiga VM-kvalmatchen mot Frankrike i Paris den 11 november. Nu kommer nästa tråkiga besked för förbundskapten Janne Andersson.

LÄS OCKSÅ:Bekräftat: Berg missar viktiga kvalmatchen

I lördagens ligamatch för Celtic mot Inverness fick Mikael Lustig kliva av redan efter en kvarts spel och efter undersökningar bekräftar nu högerbacken att det inte blir spel för Blågult mot Frankrike.

– Jag gjorde en "scan" i dag som inte visade något allvarligt, men så pass illa att jag inte kan belasta foten på sju till tio dagar, skriver Lustig i ett sms till Sportbladet.

ANNONS

Landslagets kommunikationschef Niklas Bodell bekräftar också att Lustig inte kommer att ansluta till Blågults förberedelseläger i Marbella, Spanien, dit laget reser under måndagen.

– Lustig kommer inte att ansluta i morgon, säger han till Sportbladet.

ANNONS