Blåvitt vände och vann hemma mot Norrköping

Det började mindre bra för Blåvitt och Alf Westerberg. Det slutade med en rejäl fest hemma på Gamla Ullevi och 4–1 mot rivalen IFK Norrköping.

|

Mot Örebro senast var det ett taggat Blåvitt som visade en inställning som saknats på Gamla Ullevi under säsongen. Trots det blev det ett kryss för Blåvitt.

Hemma mot Norrköping under söndagen var det återigen hemmalaget som började bäst. Tobias Hysén var nära att ge Blåvitt ledningen med David Mitov Nilsson stod för en kvalificerad räddning.

Kort därefter var Sören Rieks nära men Andreas Johanssons tå kom mellan den gången.

Istället skulle Norrköping ta ledningen och det genom Kalle Holmberg. Assistkungen i allsvenskan, Niclas Eliasson fick stå alldeles för ohotad för länge och kunde träffa Holmbergs panna.

Men Blåvitt skulle ta sig in i matchen igen. Först tvingades Alf Westerberg till ett tidigt byte när Martin Smedberg Dalence gick sönder och nyförvärvet Sam Adekugbe fick göra sin debut i den blåvita tröjan.

Kvitteringen skulle komma och då genom Sören Rieks som stod för en riktig viljeprestation när han vann bollen högt, höll undan flera försvarare och väggspelade med Mix Diskerud innan han lyfte in bollen bakom David Mitov Nilsson.

LÄS OCKSÅ:Erlingmark om firandet: "Alltid drömt om att få glida där" Därefter var Sebastian Eriksson nära att ge Blåvitt ledningen men hans ”inlägg” gick i ribban. Mix Diskerud var minuten senare nära även han men då fick Mitov Nilsson återigen sträcka ut och rädda sitt Norrköping. Ledningsmålet skulle dock komma för Blåvitt och det precis innan paus. Efter ett långt inkast från David Boo Wiklander studsade bollen fram till ”Mix” som inte gjorde något misstag.

Den andra halvleken blev ett ställningskrig när Blåvitt sjönk lägre och lägre och Norrköping tilläts trilla boll utan att egentligen skapa några målchanser.

Istället skulle nyförvärvet Vajebah Sakor presentera sig och det rejält. Hans första bolltouch i den blåvita tröjan innebar 3–1. Bara några minuter senare skulle änny en ny målskytt presentera sig i den blåvita tröjan.

Med bara minuter kvar av matchen tryckte August Erlingmark in 4–1 till Blåvitt. Men Blåvitt var inte färdiga där, i matchens slutsekunder gick Elias Omarsson omkull och nyförvärvet Sam Adekugbe fick chansen från elva meter.

Då rullade han bollen i stolpen – men vad gjorde det för Blåvitt en kväll som denna?

De blåvita fansen som krävde ordföranden Frank Anderssons avgång i paus med en stor banderoll i klacken stod upp och hyllade sina spelare i slutet av matchen. Segern var den första för Alf Westerberg som huvudtränare för IFK Göteborg.