BK Häcken: "Vill absolut inte att Blåvitt ska åka ur"

IFK Göteborg är i kris – hur formtoppade rivalen BK Häcken ser på det?
– Jag vill absolut inte att de ska åka ur, säger Jonathan Rasheed.

ANNONS
|

Göteborgs två allsvenska lag lever i vitt skilda världar för tillfället.

BK Häcken radar upp vinst efter vinst och har häng på Europakvalplatser. IFK Göteborg sjunker allt djupare och närmar sig botten av tabellen efter en tuff period med en seger på de nio senaste matcherna.

Med sex omgångar kvar att spela har Poya Asbaghis lagbygge bara fyra poäng ner till kvalplats.

Samtidigt som Häcken-spelarna njuter av den egna framgången har de viss koll på IFK Göteborgs situation.

– Det vi kan fokusera på är att vara bäst i stan, jag tror att de är inne i en väldigt tuff period. Det måste vara jobbigt för dem. Vi mår bra här i Häcken, vi har bra sammanhållning och är sköna mot varandra och gör bra prestationer. Så vi är kanonnöjda med där vi är, säger Alexander Faltsetas som tidigare har representerat Blåvitt.

ANNONS

– Men självklart följer man det som händer. Vi har väl bevisat nu och förra säsongen att det sker något på Hisingen. Vi har en bra organisation. Bra ungdomsfotboll, det är många som söker sig till Häcken.

"Vill absolut inte att de åker ur"

Alexander Jeremejeff lägger ingen större vikt vid det som händer hos grannen.

– Derbyt är en av säsongens roligaste matcher, men sedan … deras situation bryr jag mig egentligen inte så mycket om.

Jonathan Rasheed är mer tydlig med vart han hoppas att det ska bära för Blåvitt.

– Jag vill absolut inte att de ska åka ur. I år tycker jag att de har försökt spela den bästa fotbollen Blåvitt har försökt överhuvudtaget. Det är tråkigt att de kanske inte får med sig resultaten. Jag har inget emot Blåvitt. Jag känner inget agg mot dem. Det är klart att man vill vara bäst i stan, men utöver det är det inte så att jag hoppas att det ska gå dåligt för dem.

– Det är självklart roligare för oss att spela derby än att åka någon annanstans.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS