Uddlöst Häcken tappade poäng mot jumbon

Det var en chansfattig fotboll i lågt tempo publiken på Tunavallen bjöds på när BK Häcken tappade poäng efter en 0–0–match borta mot tabelljumbon AFC Eskilstuna.

|

Det krävs två för en tango. Men när BK Häcken gästade Tunavallen var det inget dansant AFC som stod för motståndet. Gästande Häcken tog tidigt tag i bollinnehavet och kunde kontrollera det mesta som skedde på planen.

Eskilstuna-laget, å andra sidan, investerade majoriteten av sin kraft i att hålla undan hisingelaget. Istället för att försöka föra spelet valde man att låta Häcken kliva upp. Detta samtidigt som man höll undan det gulsvarta laget genom ett försvarsspel där, i princip, hela startelvan föll hem.

– De sjunker ned lågt och stänger ytorna, vi får ha ett snabbare passningsspel och vara rörliga, säger Alexander Farnerud till C more.

Häcken fick till slut några lägen när bland annat Alhassan Kamara avancerade framåt. Halvlekens, och i förlägningen även matchens, absolut farligaste läge stod dock AFC:s Buya Turay för. Den så skicklige anfallaren bjöd på en imponerande soloräd när han dribblade sig in i straffområdet, klev in i banan, men sköt över mål.

AFC vaknade dock till liv i den andra halvleken som blev en chansfattig tillställning. Något ologiskt med tanke på att hemmalaget flyttade fram positionerna och chansade mer. Under flera sekvenser var det istället Häcken som var nedpressade på egen planhalva och när gästerna väl kom upp i anfall hade man otroligt svårt att skapa något överhuvudtaget.

Det blev till slut en match utan några mål, få högoktaniga chanser och ett lågt tempo. För BK Häcken innebar krysset lagets sjätte hållna nolla och att man fortfarande är obesegrade på bortaplan. Men resultatet visar också på att man har fortsatt svårt att få målskyttet att lossna.