Björck har spelat färdigt för säsongen

ANNONS
|

Fredrik Björck har en tuff tid bakom sig. Mittbacken kom till Häcken inför förra säsongen och var ensam i laget att spela samtliga minuter under Häckens 20 första allsvenska matcher 2013. Sedan dess har skador och sjukdomar avlöst varandra.

Förra sommaren fick han RLS, restless legs syndrom, och missade höstsäsongen. Och nu har 35-åringen fått ett diskbråck som sannolikt innebär att det är färdigspelat i år.

– I hans läge börjar vi där. Allt annat är en bonus. Så får vi se hur han svarar. Han har en bra fördel för han har en bra grundstyrka och är riktigt stark, så det kan gå relativt snabbt också. Nu blir det i alla fall total avlastning från löp och jogg och cykel och allting till en början. Nu är det bara styrka. Så smärtsymptomen försvinner, säger Häckens fysioterapeut Carl Persson.

ANNONS

Fredrik Björck har haft diskbråck en gång tidigare, för tio år sedan när han spelade i AIK. Sedan dess har han varit extra noggrann med bålstyrkan, något som kan betala sig nu.

– Jag har skaffat mig relativt bra förutsättningar sedan sist jag var skadad med det, jag är mycket starkare i ryggen och runt där. I och med att det alltid har funnits där har jag kört styrka hela tiden, det är en ganska stor faktor. Så jag tror ändå att det kan gå (att spela innan säsongen är över), säger mittbacken.

Under fredagens träning åkte Häcken på en till skadesmäll när mittfältaren Sebastian Ohlsson klev av med smärta i framsida lår.

– Jag tog en löpning och sedan högg det till, säger han.

Ivo Pekalski klev av U21-matchen tidigare i veckan med en lårskada och båda mittfältarna är osäkra inför toppmatchen mot Elfsborg på måndag.

En som fortfarande saknas på Gothia Park Academy är Carlos Strandberg. Inget nytt har hänt i förhandlingarna med Dortmund och under tiden fram till affären är klar tränar anfallaren inte med Häcken.

– Det är fortfarande grejer som inte är färdiga och vi har valt att inte diskutera de sakerna. Om han är i Tyskland eller i Sverige eller var han är just nu, det är nästan oväsentligt. Jag hade hoppats att vi skulle kunna få något beslut färdigt i dag men just nu så har jag inte det, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS

Så inget blir klart före helgen?

– Jag kan inte svara på det heller. Jag sitter inte på det sista svaret. Det sitter tyskarna på just nu. Jag har inte suttit på det på länge.Allting är färdigt, det ligger just nu hos tyskarna att kliva vidare med det här eller inte. Det är färdigt nu för att ta besluten.

Så det är bara ett ja eller nej ni väntar på?

–I stort sett, ja. Men det kanske inte blir så heller. Det går inte att ge sig in i det, det blir bara spekulationer.

ANNONS