Bjärsmyr vis av erfarenheten

ANNONS
|

Efter 20 minuter i söndagens mach mot Malmö FF tvingades IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr lämna planen. Sannolikt med en skadad muskel i baksidan låret.

Den första prognosen säger fyra till sex veckors vila. På torsdagen blir det exaktare besked. Då ska "Bjärsa" göra en magnetröntgen.

– Vi har tre allsvenska matcher nu som jag förmodligen kan stryka. Sedan kommer ett landslagsuppehåll, vilket är ganska lägligt för mig. Efter det har vi Helsingborg och det är nog den matchen jag ska sikta på, säger Mattias Bjärsmyr.

Han hade en liknande skada 2013. Den gången var han lite för ivrig att komma igång.

ANNONS

– Jag gick på efter tre veckor, slog upp den igen på träning och fick jag vila tre, fyra veckor till. Jag har med mig det nu. Men vi får avvakta magnetröntgen och se, säger han.

Allsvenskan drar ihop sig och Jörgen Lennartsson, tränaren, står nu utan sin lagkapten.

– Vi har ju haft en extremt låg skadefrekvens och mycket kontinuitet i laget. Att en spelare får en sådan skada, det är snarare ovanligt att det inte händer. Mattias är lagkapten och en viktig kugge för oss, men det är sådant som händer i fotboll och då får vi sätta in en ny spelare, säger han.

Han har hört diskussioner i efterhand om att spelare måste vila då och då.

– Ska vi inte spela lagkaptenen mot MFF borta, i en seriefinal, bara för att han kanske kan bli skadad? Vad är det för frågeställning? säger Jörgen Lennartsson.

BLÅVITTS KOMMANDE MATCHER

16 aug: Häcken (h).

19 aug: Kristianstads FF (b), Sv cupen.

ANNONS

23 aug: Åtvidaberg (b).

30 aug: Gefle (h).

Här gör allsvenskan landslaguppehåll i två veckor.

13 sep: Helsingborg (b).

ANNONS