Bjärsmyr vill vända trenden: "Att ligga elva som Blåvitt är inte okej"

Jörgen Lennartsson är borta och Alf Westerberg är ny boss på Kamratgården. Ett skifte som inte överraskade spelarna särskilt mycket. – Att ligga elva som Blåvitt är inte okej, säger Mattias Bjärsmyr.

ANNONS
|

Styrelsen i Blåvitt tog i måndags beslutet att sparka Jörgen Lennartsson och assisterande tränaren Magnus Edlund. Istället tog Alf Westerberg över som huvudtränare för Blåvitt på ett kontrakt säsongen ut.

Under onsdagen ledde han sitt första pass. För Mattias Bjärsmyr kom beskedet från styrelsen inte som någon chock.

– Hur ser man på det här? Till att börja med så är det tråkigt när det blir så … samtidigt är det en resultatbaserad värld vi lever i. Det får vi förhålla oss till. Resultaten har inte varit tillräckligt bra, säger han och fortsätter.

– Sen blir man alltid förvånad, förvånad på ett visst sätt. Lite har man haft det på känn, man vet ju att ligga elva som Blåvitt är inte okej. Så utifrån det är man inte överraskad men det blir man ändå när det väl sker.

ANNONS

Vad hoppas du att skiftet ska ge?

– Energi. Att vi får tillbaka den och får tillbaka tron på det vi gör, det är viktigare än man tror. Sen får tiden utvisa, ”Affe” har ju varit med innan också. Det är inte så att han byter skepnad direkt tror jag.

Pratat med Lennartsson?

– Ja.

Vad sa ni till varandra?

– Vi tackade varandra för tiden som varit. Det handlar om att vara respektfull och visa sympati. Det är på ett mänskligt plan, man kan inte bara bryta och skita i det. Det är människor bakom.

Viktigast nu?

– Att få upp tron och självförtroendet. Det blir lite av en nystart och det ska man spela på och få in i alla skallar, då kan det bli bra. Det får bli en ordentlig utlösning på söndag som man brukar säga.

Enligt lagkamraten, Tobias Hysén var det nödvändigt att ”något” hände.

– Det var tvunget att hända någonting. Vi fick inte ut det vi ville på planen. Sen ligger mycket av skulden på oss också. Sen ska du göra en ändring så skickar du inte iväg 20 spelare.

ANNONS
ANNONS