Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Betalade 800 000 - för en biljett

Kvalmatchen till Premier League mellan Hull och Sheffield Wednesday beräknas vara värd sanslösa 200 miljoner pund. Och det finns supportrar som betalar galna summor för att inte missa den "värdefulla" drabbningen.

Sheffield Wednesday och Hull City har tagit sig fram till kvalfinal i The Championships playoff-spel. Och på lördag på Wembley ska det avgöras vilket av de två lagen som tar klivet upp till Premier League. Och matchen har inte bara ett stort värde för lagens supportrar som drömmer om ett Premier League-avancemang, utan även för klubbarnas ekonomi kan en vinst innebära rejält klirr i kassan. 

Enligt brittiska The Mirror har kvalmatchen ett värde på omkring 200 miljoner pund, motsvarande 2,4 miljarder svenska kronor. Att vinnaren erhålls en så stor summa pengar är framförallt tack vare det nya tv-avtalet Premier League har fått, vilket verkställs inför nästa säsong. 

Och att det finns supportrar som skulle kunna ge mycket för att få se den värdefulla matchen är tydligt. På e-bay har biljetter till mötet varit till försäljning och i går avslutades en budgivning på en biljett till en av Wednesday-fansens sektioner. Slutbudet? Det hamnade på 66 000 pund, motsvarande 800 000 svenska kronor. 

Mest läst