Beslutet: Resultatet ändras i skandalmatchen

Det allsvenska mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund fick avbrytas när en åskådare sprang in på planen och attackerade gästernas målvakt. Östersund tilldömdes först segern med 3-0, men nu har besvärsnämnden ändrat resultatet till 1-1.

ANNONS
|

Det var den 15:e augusti som skandalen inträffade. Jönköpingmötte Östersund i Allsvenskan och i den 90:e matchminuten sprang en åskådare in på planen och attackerade Östersunds målvaktAly Keita med slag och knuffar.

Disciplinnämnden beslutade tio dagar efter matchen attÖstersund skulle tilldelas segern med 3-0 eftersom åskådaren antogs vara en Jönköpingssupporter.

Första beslutet överklagades

Beslutet överklagades av Jönköpings Södra som menade att det inte gick att fastslå att åskådaren var supporter till laget.

Nu väljer besvärsnämnden att upphäva disciplinnämndens beslut och i stället fastställa slutresultatet till 1-1, somresultatet varnär matchen avbröts

"Den i ärendet förebringande utredningen visar enligt Besvärsnämndens bedömning inte att Angriparen var en supporter för vilken Jönköping var ansvarig" skriver Besvärnämnden i sitt beslut.

ANNONS

Östersund tappar en placering

Beslutet innebär att Östersund, som tidigare låg på tionde plats i Allsvenskan med32 poäng,nu har30 poäng ligger påelfteplats. Djurgården, som har 31 poäng, tar över 10:e-platsen.

Jönköping Södra ligger kvar på 12:e platsmen får alltsåen poäng till och har nu 29 poäng.

En uppdaterad allsvensk tabell finns alltid här.

ANNONS