Roger Gustafsson.
Roger Gustafsson. Bild: Olof Ohlsson

Beskedet efter oron: Han blir kvar i Blåvitt

Roger Gustafsson, 66, blir kvar i Blåvitt.
– Inget snack om det, säger sportchefen Jonas Olsson.

ANNONS
|

Det var i onsdagens reportage om IFK Göteborgs guldtränare den tidigare akademichefen själv öppnade för att åren i Blåvitt kunde vara på väg mot slutet.

– Om jag inte får vara kvar i IFK kommer jag jobba vidare med ungdomar ändå. På något sätt. Det löser sig. Jag ger inte upp det uppdraget oavsett, sade Roger Gustafsson och hänvisade till den omorganisation som är på gång i IFK Göteborg.

– Vi får se vad som händer. Det spelar ingen roll så länge jag får jobba med ungdomarna. Sedan vill jag jobba med ungdomarna i IFK. Ingen annanstans, sade han också.

ANNONS

Under torsdagen kom ett tydligt svar från klubben genom den nuvarande sport- och akademichefen Jonas Olsson.

– Roger ska vara med vidare. Inget snack om det, sade Jonas Olsson apropå Roger Gustafssons egna funderingar kring framtiden.

För att förtydliga sade Olsson också:

"Otrolig tillgång"

– Det är ingen diskussion kring det. Han har en ovärderlig kunskap och driv. Roger är en otrolig tillgång för akademin. Han kommer vara med.

Mellan åren 2002 och 2016 var Roger Gustafsson akademiansvarig i IFK Göteborg, i dag är uppgifterna något annorlunda.

– Jag jobbar med utbildningen av spelarna och tränarna, innehållet i den utbildningen. Och väldigt mycket extern verksamhet. Den största delen av vår verksamhet är extern. Vi bjuder in spelare att träna med oss. Det är min uppgift.

Roger Gustafsson tränade IFK Göteborgs A-lag mellan åren 1990 och 1996, en period som gav klubben fem SM-guld.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS