Belgiens slog ut Japan efter galen vändning

Japan var nära en superskräll och hade en 2-0-ledning i andra halvlek - då växlade Belgien upp och vände till en seger. 3-2 målet kom i matchminut 94.

|

Efter en mållös halvlek chockade Japan, som tog sig till VM på fair play, storfavoriten Belgien. Man utnyttjade misstag och helt plötsligt hade man ett gyllene läge och 2-0.

Målskyttarna, samt de potentiella hjältarna, hette Genki Haraguchi och Takashi Inui.

Men det andra målet väckte en sovande belgisk björn.

De rödklädda växlade upp rejält och tog över spelet. Först kom reduceringen genom en lång nick av Jan Vertonghen. Kvitteringen kom efter en välplacerad nick av inbytte Marouane Fellaini.

Japan såg ut att få den sista målchansen innan det skulle bli förlängning. Keisuke Hondas välplacerade frispark tvingade fram en japansk hörna.

Sent avgörande

Men hörnan resulterade istället i en snabb belgisk omställning ledd av Kevin De Bruyne.

Mittfältaren passade vidare bollen till Thomas Meunier som i spelade Nacer Chadli helt ren framför mål.

West Bromwich-yttern hade då helt öppet mål och frälste sitt Belgien med 3-2 94:e minuten.

Segern innebar att Belgien kommer möta Brasilien i en kvartsfinal och att Japan missade chansen att ta sig vidare från åttondelsfinal för första gången någpnsin.