BEKRÄFTAT: Stjärnan lämnar Barcelona

Det har ryktats om det under lång tid. Nu är det klart. Dani Alves lämnar FC Barcelona. – Alves har bestämt sig för att lämna klubben. Det är ett personligt beslut som vi respekterar, säger Barcelonas sportdirektör Robert Fernández.

ANNONS
|

Dani Alveshar, sedan han anslöt till Barcelona från Sevillasommaren 2008, varit med och vunnit tre Champions League-titlar och sexspanska ligaguld med den katalanska storklubben. Men nu har högerbacken gjort sitt på Camp Nou.

Efter en tids spekulationer bekräftar FC Barcelonas spordirektör, Roberto Fernandez, i dag att brassen lämnar klubben. Försvararen ska ha offentliggjortsitt beslut på en presskonferens.

I fjol ryktades det om att Alves var på väg till PSG men dit blev det aldrig någon flytt, och i sommar tyder det mesta på att 33-åringen istället skriverett kontrakt med Serie A-jätten Juventus. Tidigare har det kommituppgifter om att de italienska mästarna har ett treårskontrakt som ligger och väntar på Alves.

ANNONS

Även Alves landsman, Neymar, ochJavier Maschernaohar ryktats vara på väg bort från Katalonien - men enligt sportdirektörenstannar båda.

– Neymar stannar. Det kommer att bli många år i den här klubben för hans del.

– Jag tvivlar inte på att Mascherano kommer att stanna. Det är en viktig spelare.

ANNONS