Beckham säger nej till brexit

Storbritannien står inför ett av sina största beslut när man ska folkomrösta om utträde ur EU. Röster har höjts från flera håll kring frågan. Nu säger fotbollsikonen David Beckham sitt: "För våra barns och deras barns skull ska vi möta världens problem tillsammans – inte ensamma", skriver Beckham på sitt instagramkonto.

ANNONS
|

Stanna eller lämna? Den stora snackisen i Storbritannien just nu handlar inte om EM utan om man ska lämna EU.

Debatten rasar i öriket och frågan blev än mer aktuell efter den fruktansvärda attacken där politikern Jo Cox dödades efter att ha blivit skjuten och knivhuggen.

Det är inte bara i Storbritannien som brexit är en het fråga. Runt om i Europa är den flitigt debatterad på debattsidor och av allt från politiker till kändisar.

Inför torsdagens folkomröstning väljer nu David Beckham att gå ut och ta ställning mot ett utträde ur EU.

På sitt instagramkonto publicerar Beckham en bild på sig självihop med fransmannen Eric Cantona, sin lagkamrat från Manchester United.

ANNONS

Efter att ha uppmanat folk att rösta oavsett hållning till Brexit beskriver Beckham sin egen inställning:

"Jag spelade mina bäst år i min barndomsklubb Manchester United. Jag växte upp tillsammans med en kärngrupp av brittiska spelare som innehöll Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt och Nevillebröderna. Utöver det fanns en grupp erfarna brittiska spelare som Gary Pallister, Steve Bruce och Paul Ince.

Det laget hade möjligen kunnat vinna ett par troféer men vi blev bättre och mer framgångsrika tack var danske målvakten Peter Schmeichel, ledarskapet hos irländaren Roy Keane och skickligheten hos fransmannen Eric Cantona.

Jag har också varit priviligerad nog att få bo och spela i Madrid, Milano och Paris med lagkamrater från runtom i Europa och världen. De europeiska städerna och deras passionerade fans välkomnade mig och min familj och gav oss möjligheter att njuta av deras unika och inspirerande kulturer och människor.

Vi bor i en livlig och sammankopplad värld där vi tillsammans är starka. För våra barns och deras barns skull ska vi möta världens problem tillsammans –inte ensamma.

Därför kommer jag att rösta för att stanna."

ANNONS