Barcelona anmäler Neymar – krävs på mångmiljonbelopp

Neymar ser nu ut att få problem – detta då Barcelona anmält anfallaren till det spanska fotbollsförbundet då de anser att han gjort sig skyldig till kontraktsbrott. Totalt krävs han på 89 miljoner kronor, enligt Marca.

ANNONS
|

Han lämnade Barcelona för PSG i en rejält uppmärksammad övergång. Övergångssumman för brassestjärnan landade på smått osannolika 2,2 miljarder kronor. Den spanska ligan, La Liga, försökte stoppa övergången då de ansåg att PSG och Neymar gick ifrån de ekonomiska reglerna som FIFA har satt upp.

Nu rapporterar den spanska tidningen, Marca, att Barcelona anmäler Neymar till det spanska fotbollförbundet. Klubben anser att Neymar ska ha gjort sig skyldig till kontraktskbrott och nu kräver klubben honom på 89 miljoner kronor. Den spanska storklubben vill ha tillbaka lojalitetsbonusen som Neymar fick – samt en ränta på tio procent.

ANNONS

Om Neymar inte betalar då kommer PSG att få hosta upp pengarna, skriver Marca.

Samtidigt har Neymar gjort debut i PSG och gjorde stor succé i helgen. I debuten inför hemmapubliken på Parc de Prince slog han till med två mål och två assist i PSG:s storseger mot Toulouse med 6–2.

ANNONS