Bakslag för Rubensson – missar landslagssamlingen

Elin Rubensson missar landslagets samling i Sydafrika. Sjukdom stoppar Göteborgs stjärna.

ANNONS

Hon var en av Göteborgs främsta spelare under succéåret 2018 och har varit gjuten i den svenska landslagstruppen under lång tid.

Men 2019 kunde ha börjat bättre för Elin Rubensson.

Mittfältaren var uttagen till den pågående landslagssamlingen i Sydafrika – men nu meddelar svenska fotbollsförbundet på sin hemsida att Rubensson inte åker med.

Förhoppningar fanns om att hon skulle kunna ansluta i ett senare skede men en luftvägsinfektion sätter stopp för hennes medverkan.

– Elin har en luftvägsinfektion. Det fanns en möjlighet att Elin kunde ansluta i morgon onsdag men vi har haft kontakt och kommit fram till att hon inte kommer hinna bli tillräckligt frisk för att kunna träna för fullt och spela. Därför har vi beslutat att hon får stanna hemma i Sverige och fortsätta kurera sig, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi på förbundets hemsida.

ANNONS

Linköpings mittfältare Filippa Angeldal ersätter Rubensson i truppen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS