Förbundskaptenens Sverige-hyllning(?): "De är motbjudande"

Danmark är klart för kvartsfinal och kan nu komma att ställas mot Sverige. Något som får den danske förbundskaptenen Nils Nielsen att bjuda på en minst sagt udda hyllning. – Sverige är motbjudande, säger han till Ekstrabladet.

ANNONS
|

Danmark har stått för ett fint mästerskap såhär långt och besegrat Belgien och grannlandet Norge.

Eter det har laget kvalificerat sig för kvartsfinal och nu väntar vinnaren av Grupp B för Danmark – vilket Sverige är just nu.

Vinner Sverige mot Italien så väntar ett nytt derby mellan Sverige och Danmark.

– Vår målsättning var att ta oss vidare från gruppen och nu har vi lyckats med det. Nu står vi i kvartsfinal, så det är en dröm som går i uppfyllelse, sa målskytten Katrine Veje efter matchen mot Norge.

Det kan också bli Tyskland som väntar för Danmark. Tyskland eller Sverige – det får den danske förbundskaptenen Nils Nielsen att hylla Tyskland och samtidigt skicka en tveksam "hyllning" av Sverige.

ANNONS

– Nu har jag sett Tyskland spela och de är pissbra. Jag har också sett Sverige spela och de är motbjudande, säger Nielsen till Ekstrabladet.

Nielsen menar på att det för Danmark inte spelar någon större roll om det blir Tyskland eller Sverige för det danska landslaget. Oavsett vilket motstånd det blir så blir det en tuff uppgift för danskorna.

– Det är pest eller kolera, säger han.

ANNONS