"Att hon försvinner är ett avbräck"

ANNONS
|

Ordföranden Peter Bronsman pratar nu i stället om en storsatsning på Champions League. Men det rimmar illa med förlusterna av Jane Törnqvist och Lisa Ek. Spelare som länge har varit lagets ryggrad, dess motor och själ.

De båda är också två av tränaren Torbjörn Nilssons mest givna val när han har plockat ut sin startelva de senaste åren.

Nilsson har blivit av med flera tongivande spelare den senaste tiden. Inför säsongen tackade landslagstrion Ingvild Stensland, Linda Sembrant och Lisa Dahlqvist för sig.

Kallar även Nilsson situationen som uppstått för en storsatsning?

– Du får prata med Peter om hur han har valt att utrycka sig. Det var Lisa själv som valde att lämna oss på grund av detaljer i kontraktet, det var krav hon hade som vi inte kunde möta, det handlade inte om pengar. Att hon försvinner är ett stort avbräck, men vi står och faller inte med henne, säger Torbjörn Nilsson.

ANNONS

Och fortsätter:

– När jag kom till Göteborg var inte Lisa Ek ordinarie, i dag är hon på gränsen till landslaget så vi har haft en väldigt bra relation. Man blir alltid ledsen när spelare väljer att lämna, det var tungt när Stensland, Dahlqvist och Sembrant flyttade också.

– Men vi har alternativ i klubben, jag tänker på Anna Ahlstrand och Ingrid Wells, som suttit mycket på bänken. Eventuellt hittar vi någon mer än senaste nyförvärvet Camille Levin utifrån också. Sedan får vi göra vårt bästa för att lyckas sportsligt. Som tränare ser du till vad du har, inte det du har förlorat.

ANNONS