Atletico med ena benet i kvarten efter målkalaset

Leverkusen reducerade två gånger om - men Atletico gav svar på tal. Och efter Fernando Torres sena 4-2-mål är fjolårets Champions League-finalist nu nära en plats i kvartsfinalen. – Det där kan komma att bli ett avgörande mål, säger Viasats kommentator Anders Bjuhr.

|

Manchester City och Monaco bjöd på en fullkomligt galen tillställning när lagen spelade 5-3 på Etihad Stadium i Manchester. Tisdagskvällens andra åttondelsfinal, den mellan Bayer Leverkusen och Atletico Madrid var dock snudd på lika galen.

Mötet i Tysklandbjödockså det på flera fullträffar, öppet spel och massvis av målchanser. Gästerna från Spanien fick en drömstart när man redan efter 25 minuter hade skaffat sig en 2-0-ledning. Först var det Saúl som skickade in 0-1 efter 17 minuters spel och bara åtta minuter senare var det spanjorernas franske skyttekung, Antoine Griezmann, tur att hitta nätet. Ledningen stod sig till pausvila.

Fyra mål i andra halvlek

Men tyskarna hade långt ifrångettupp. Först reducerade Karim Bellarbi till 1-2, och efter att Kevin Gameiro svarat med att göra 1-3 fick hemmalaget nytt hopp när Stefan Savic styrde in bollen i eget nät. Julian Brandt skickade in ett inspel från vänsterkanten som Atletico-keepern Moya styrde rakt på mittbacken. Savic var inte med och fick från nära håll se bollen passera mållinjen.

Målet tände hemmalaget som pressade tillbaka Madrid-laget periodvis i slutet av matchen.

Det här var dock fjolårsfinalistens afton och fyra minuter innan full tid satte inhoppande Fernando Torres 2-4, vilket också blev slutresultatet. Därmed är det klar fördel Atletico inför returmötet som spelas i Madrid den 15 mars.