Athletic körde över sargat Gais

Gais förlorade med 0-3 mot Athletic United. Detta efter ett slarvigt försvarsspel och en ineffektiv offensiv. – Resultatet speglade inte matchbilden, säger Gais tränare Benjamin Westman.

ANNONS
|

Det var ett soldränkt Skytteholms IP som välkomnade de båda lagen ut för match i Superettans andra omgång.

Och det var Gais som inledde bäst.

Redan efter dryga minuten var Craig Henderson nära att sätta dit 0-1 bakom Athletic-målvakten Josh Wicks, men skottet som kom från målområdeslinjen gick rätt på Wicks.

Gais fortsatte därefter att ånga på framåt, men bakåt – med en nykomponerad backlinje – var det desto osäkrare. 1-0 skulle så småningom också komma när Omar Eddhari kom fri och rundade Tommi Vaiho i Gais-målet för att sedan rulla in bollen i öppen kasse.

Detta skedde efter 30 minuter och dryga fem minuter senare var det dags för Vaiho att hämta ut ytterligare än boll ur nätet.

ANNONS

En djupleds boll slogs över backlinjen in i straffområdet. Gais-keepern hamnade lite på mellanhand när Filip Rogic kom springande och lobbade in bollen till 2-0 vilket också blev halvtidsresultatet.

– Första trettio tycker jag att vi lyckas med vårt spel till punkt och pricka. Vi pressar dem (Athletic) högt, tvingar deras målvakt att sköta de flesta av uppspelen vilket gjorde att de inte riktigt fick igång det spelet som de vill spela, säger Benjamin Westman och fortsätter.

– Vi pratade i halvtid om att komma tillbaka till det spel vi hade inledningsvis.

Gais skulle få en mardrömsstart på den andra halvleken.

Först missade Liam Lloyd Davies en nick från nära håll efter en hörna som nyinbytte Johan Lundgren slog. Sedan - några spelsekvenser efter missen – kontrade hemmalaget in 3-0 genom Sasa Matic.

– Där stänger de matchen. Vi har väl en del boll men spelar alldeles för mycket en och en vilket gör det lätt för Athletic att försvara.

Matchen fortsatte sedan med mycket bollinnehav för bortalaget – dock utan att de hittade till klara målchanser. Athletic spelade bra försvarsspel, gjorde det svårt för Gais att ta sig igenom och fick tiden att gå när man väl hade bollen på offensiv planhalva.

ANNONS

Matchen slutade 3-0 och Gais inkasserade därmed sin första förlust i årets seriespel.

– Precis som resultatet förra helgen (vinst 2–0) så speglade det inte matchbilden. Vi kan inte ge bort mål som vi gjorde i dag, jag tror att de hade tre skott på mål och gjorde tre mål. Sedan måste vi sätta dit de chanserna vi har, säger Benjamin Westman.

ANNONS