Atashkadeh bakom efterlängtad Öis-seger

|

Det var lite av ett ångestmöte på Gamla Ullevi när nästjumbon Syrianska kom på besök. Mellan de två lagen skiljde det ”bara” fem poäng. Efter matchen ökade dock avståndet till Öis fördel upp till åtta poäng.

Den första halvleken var annars ingen halvlek som kommer att gå till historien. Hakeem Araba brände ett friläge och Mattias Genc var närmast för Syrianska men hans avslut gick tätt utanför Stojan Lukics ena stolpe.

I den första halvleken tvingades dock Syrianska till två tidiga skadebyten då både Adi Terzic och Dejan Garaca gick sönder och fick rullas ut på bår. Även Öis tvingades till ett skadebyte då Andreas Östling tvingades kliva av och ersattes av Rasmus Andernil Bozic.

Precis före det bytet för Öis skulle dock 1–0 komma.

William Atashkadeh som tidigt under halvleken ”gjorde” 1–0 fick se sitt första mål bli bortdömt efter knuff men Atashkadeh skulle få revansch när han klippte till precis utanför straffområdet och Dwayne Miller stod för en rejäl målvaktstavla.

I den andra halvleken var det Öis som var det bättre laget och skapade de hetaste chanserna. Tillslut skulle utdelningen komma.

Efter dryga timmen kunde Daniel Sliper trycka till från distans och bomba in bollen bakom Dwayne Miller.

Jublet på Ullevi hann knappt lägga sig innan William Atashkadeh fick bollen, vände bort en försvarare och iskallt rullade in 3–0 för Öis. Ett mål som blev matchens sista även och chanser knappast saknades.

I slutet av matchen bytte Sören Börjesson in 17-årige Mohamed Said och det krönte en speciell vecka för talangen som i söndags avgjorde U19-seriefinalen, skrev kontrakt med Öis i onsdags, togs ut i truppen till matchen mot Syrianska under lördagen och gjorde A-lagsdebut under söndagen.

Segern var den första för Sören Börjesson sedan han tog över efter Marcus Lantz och den första segern för Öis sedan mötet med Norrby 31 juli – därefter var det åtta raka matcher utan seger för Öis.

För första gången på länge ekade "Så skönt att va Öisare" på Gamla Ullevi – en sång som fansen inte haft anledning att sjunga på ett bra tag.