Asllani: "Den här veckan kan det hända grejer"

Kosovare Asllani ser ut att vara på väg bort från Manchester City. – Jag har några anbud som jag ska ta ställning till nu i dagarna, säger hon.

ANNONS
|

Dagen efter Sveriges tunga uttåg från EM samlades spelarna för en sista träff med media. GP fick en pratstund med Kosovare Asllani, som kvällen innan var ilsken på domarinsatsen.

Hur känner du idag?

– Samma. Det är många situationer. Jag känner att om man har dömt herrfotboll så borde man tillåta lite mer i det fysiska spelet. Vi fick ingenting med oss, så jag håller fast vid min ilska från igår. Jag litar på vad mina ögon såg. Det känns inte bra, men samtidigt så har vi ju chansen att vända matchen.

Stämningen var på söndagen långt från munter i svensklägret. Pia Sundhage berättade att hon fått hålla tillbaka tårarna under sitt sista tal till laget, och Caroline Seger menade att det hade känts ”som en begravning” efter 2–0-förlusten mot Holland.

ANNONS

Asllani hade också svårt att acceptera nederlaget.

– Det känns inte som att vi åkt ut, det känns konstigt. Stämningen i går var som att någon gått bort, det var riktigt tungt. Men det var ju vår vision och vår dröm som gick bort.

Känner du att ni hade kapaciteten att gå riktigt långt i detta EM?

– Alla lag har det. Det är lätt att säga i efterhand att vi inte är bra tekniskt eller att vi inte har tillräckligt med boll. Men vi som har presterat på en hög nivå och spelar i toppklubbar ute i världen, vi ska kunna skaka om vilket lag som helst. Tyvärr lyckade vi inte i går och det var tungt. Man ville verkligen skicka hem dem.

Är du nöjd med hur ni har spelat?

– Vi spelade ju som vi har gjort ett tag. Det är klart att en nystart kan alltid vara ”refreshing”. Så det ska bli intressant att se vilka idéer den nye förbundskaptenen kommer in med. Men oavsett hur vi har spelat så har vi alltid skapat chanser. Sätter man inte dit dem, då åker man ut.

Hur är det med din egen motivation och hur ser du på framtiden?

ANNONS

– Ja, jag är väl snart en av de mest erfarna här. Men jag fyllde 28 år igår, så jag är fortfarande lite ung och jag tror att jag har mina bästa år framöver. Jag kommer inte spela i tio år till, men några år till.

Inför EM talades det om en möjlig flytt från Manchester City för Kosovare Asllani. Det ryktades bland annat om en återkomst till Damallsvenskan. Och mittfältare bekräftar att det finn ett intresse som hon nu måste ta ställning till.

– Ja, jag har skjutit det lite åt sidan nu under EM. Jag har några anbud som jag ska ta ställning till nu i dagarna, och det är mycket som kan hända. Om jag verkligen vill lämna, om jag inte ska spela där nästa säsong, så är det nog smart att eventuellt byta nu, för Champions League-spelets skull.

– Man måste vara lite smart där. Men jag har helt ärligt inte orkat tänka på det. Den här veckan kan det nog hända grejer, säger Asllani.

ANNONS