Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Arsenal-talangen väcker Häckens intresse: "Han är komplett"

Han avslutade nyligen ett provspel med BK Häcken. Men redan till sommaren finns det möjlighet att Arsenals svenske försvarstalang, Kristopher Da Graca, återvänder till Hisingen. – Vi är intresserade, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson, om en eventuell övergång.

Efter några dagars provspel med Häcken återvände Kristopher Da Graca i måndags till London och Arsenal. Men i sommar löper mittbackens kontrakt med storklubben ut - och 19-åringen, som är uppväxt på Hisingen och som har gjort en kort sejour i BK Häckens ungdomslag, aviserade nyligen i en intervju med GP att han inte kommer stanna kvar i den engelska huvudstadsklubben. 

– Vi får se vart jag går sedan. Jag vill spela. Arsenal kunde inte ge mig det, sa han då. 

LÄS MER: Från Arsenal till Häcken: "Jag är mer en Koscielny"

I intervjun förtydligade försvararen att han är öppen för olika alternativ, även spel i allsvenskan. Och BK Häckens sportchef Sonny Karlsson stänger inte dörren för att det kan bli en övergång i sommar. 

– Vi har sagt att både vi och han ska fundera lite nu och så får vi se vad som händer. 15 juli öppnar fönstret igen så det finns lite tid att fundera, men visst har vi ett intresse av en spelare som är från Hisingen och som har varit hos oss innan. 

"Han är komplett" 

Han tycker mittbacken, trots sin unga ålder, redan håller riktigt hög klass. 

– Det är en duktig fotbollsspelare. Han är ganska snabb, och har längd nog för att spela mittback. Dessutom har han kroppen för att vara stark och vinna mycket dueller. Han är komplett, utan att för den delen vara färdig nånstans. 

Att Jasmin Sudic nyligen ådrog sig en korsbandsskada, som kommer hålla mittbacken borta från spel resten av säsongen, gör en eventuell värvning av Da Graca inte mindre intressant. 

– Han hade varit intressant oavsett. Vi hade haft samtalet med Kristopher om att han skulle hit och prova redan innan vi mötte Djurgården och Jasmin skadade sig. 

Han fortsätter: 

– Men vi måste ju se långsiktigt också. Han är född -98. I och med att han är så ung är det också en långsiktig strategi. Sedan är det klart att alla man värvar till A-truppen konkurrerar om att spela. 

Läs mer om BK Häcken
Mest läst