Arsène Wenger kan missa Shkodran Mustafi

Arsenal har flera tunga skador i backlinjen och säsongen har börjat trevande. Och nu verkar managern Arsène Wenger misslyckas med att värva förstavalet för att lösa krisen.

ANNONS
|

Skador påPer Mertesacker ochGabriel gör att Arsenal är i stort behov av en ny etablerad mittback.

ValenciasShkodran Mustafi har länge pekats ut som Wengers förstaval för att lösa Londonlagets försvarsproblem. Den franske managern har till och med uttalat sig omaffären, och bekräftat intresset för den tyske landslagsbacken.

Ser ut att stanna

Men klubbarna verkar inte kunna komma överens om en prislapp och 24-åringen ser ut att stanna i La Liga.

– Mustafi är inte till salu och kommer att stannai Valencia, säger tränarenPako Ayestaran efter matchen mot Las Palmas på måndagskvällen.

Läs också: Arsenal långt ifrån stjärnbacken – lägger skambud

Mustafi har en utköpsklausul i sitt kontrakt på 42 miljoner pund, men Wenger brukar inte betala överpriser och för att tysken ska hamna i London krävs det nog att Valencia går med på en lägre övergångssumma.

ANNONS

I stället uppger Daily Mail att Wenger vill värvaJonny Evans från West Bromwich. Men även här ser prislappen ut att bli ett problem. Managern Tony vill enligt tidningen ha 25 miljoner pund för 28-åringen.

Tisserand ett alternativ

Andra namn som har kopplats samman med Arsenal är MonacosMarcel Tisserand, 23, ochBayer Leverkusens 27-åring Omer Toprak.

Tiden börjar dock bli knapp för Wenger – om en vecka stänger sommarens övergångsfönster.

ANNONS