Arenan döps om - efter avlidne supportern

I hela sitt liv hejade han på SV Darmstadt 98. Men tidigare i år gick Jonathan Heimes, 26, bort i cancer. Nu väljer Bundesligaklubben att hylla den avlidne supportern.

ANNONS
|

SV Darmstadt 98 tillhör sedan förra säsongen Bundesliga. Till supportrarnas stora glädje kunde nykomlingen, trots att lagetvar kraftigt nederlagstippat, hålla sig kvar i den högsta divisionen i Tyskland.

Jonathan Heimes, som harhejat på Darmstadt i hela sitt liv, får dock inte följa med på klubbens resa mot att hålla sig kvar i Bundesliga ytterligare en säsong,då han tidigare i årtragiskt avled i sviterna av sin cancer. Endast 26 år gammal förlorade han kampen mot sjukdomen.

Supporterns tragiska avsked har väckt känslor i klubben som han älskade. Och nu väljer Darmstadt att hylla Heimes med en fin gest. Klubbens arena,Merck-Stadion am Boellenfalltor, ska till den här säsongen byta namn tillJonathan-Heimes-Stadion am Boellenfalltor”.

ANNONS

Den avlidne supporterns pappajobbar på företaget Merck, som äger namnrättigheterna förarenan, och efter att ha förlorat sin son kom han med förslaget om namnbytet. Företaget valde utan att tveka att anamma pappans förslag och nu ska stadion alltså bära sonens namn.

– Det är en fantastisk gest av Merck, det är arenan där laget han älskade och stöttade spelar, säger 26-åringens pappatill klubbens hemsida.

Och även spelarna säger att namnbytet kommer att ge demextra styrka och motivation under årets säsong.

–Att ”Johnny” är med oss kommer ge oss en extra knuff, säger han, sägerklubbens lagkapten Aytac Sulu.

Klubbens fans har tidigare hyllat Jonathan Heimes, eller "Johnny" som han kallades i supporterkretsar,med en banderoll på läktaren.

"Du saknas oss, men dina värderingar lever kvar. Vi kämpar vidare!" lyder budskapet på banderollen.

ANNONS