Anfallaren missar Europa League-mötet

Han har varit i fin form efter sommaruppehållet. Men mot HJK Helsingfors finns inte Mikael Boman med. Anfallaren är fortfarande inte kvitt sin lårskada. – Det är omöjligt att svara på när han är tillbaka, säger Jörgen Lennartsson.

ANNONS
|

IFK Göteborg gjorde sin sista träning inför morgondagens möte med HJK Helsingforsi Europa League-kvalets tredje omgång. Mikael Boman, som har varit vass efter sommaruppehållet med mål motbådeGif Sundsvall och Elfsborg i allsvenskan, deltog inte i den ordinarie träningen utan körde ett lättare passvid sidan om med sjukgymnast Fredrik Larsson.

– Han spelar inte i morgon, sägerJörgen Lennartsson.

Det var i förra veckan som anfallaren fick en blödning i baksidan av låret. Skadan höll honom borta från spel i Blåvitts hemmamöte med Jönköpings Södra i söndags. Nu missar han alltså även matchen mot HJK, och enligt tränare Lennartsson kan det dröja ytterligare innan han kan vara tillbaka.

ANNONS

–Det är svårt att säga antalet dagar. Det beror på hur läkningen och träningen utvecklar sig.

På söndag är det dags för ny allsvensk match återigen mot J-Södra, den gången i på smålänningarnas hemmaplan. Huruvida Boman är tillbaka i truppendå eller inte är högst osäkert.

–Det går inte att svara på.

I och med försäljningen av Victor Sköld till Örebro SK står IFK Göteborg nu endast med tvåfriska anfallare, Tobias Hysén och Gustav Engvall. Dessutom är Prosper Kasim, som IFK-tränaren nämner som ett tänkbart alternativ i anfallet, fortsatt skadad.

Men trots mycket matcher och hög belastningär det inte tal om någon "anfallskris".

– Kortsiktigt kan vi flytta upp Sören (Rieks). Så på kort sikt är jag inte bekymrad. Men långsiktigt ska IFK Göteborg vara ett lag med fyra forwards.

ANNONS