Andriy Jarmolenko i tårar efter målet

Han är en av Ukrainas största stjärnor och har gjort över hundra landskamper. Efter krigets utbrott har han saknats i West Hams trupp, men på söndagen gjorde Andriy Jarmolenko comeback – och blev målskytt direkt.

ANNONS
|

Andriy Jarmolenko har gjort 106 landskamper och 44 mål för Ukraina. Han är en av landets största stjärnor och de senaste säsongerna har han spelat i Premier League-klubben West Ham United.

Efter att Ryssland invaderade Ukraina har Jarmolenko saknats från West Hams trupp.

Bland annat har det skrivits i brittisk media om att anfallaren åkt till Polen för att hämta sin fru.

– Självklart är han väldigt, väldigt skakad över hela situationen, som många människor är. Särskilt människor från Ukraina. Så vi kommer inte stressa honom, sa West Hams tränare David Moyes om situationen, enligt Aftonbladet.

ANNONS

Men i söndagens möte med Aston Villa var han tillbaka på bänken. Den ukrainske anfallaren byttes in i början av andra halvlek och fick högljudda applåder från publiken.

Föll ned på knä efter målet – Olsson: ”Vackra bilder”

Sedan blev han matchhjälte också. I 70:e minuten fick Jarmolenko bollen i bra läge och stötte in den en yttersida till 1–0.

Han pekade upp mot himlen, satte sig ned på knä och begravde sedan sitt huvud i händerna. Han torkade tårarna i ögonen och kramades om av sina lagkamrater.

– Vackra bilder, vackra scener. Det blir överväldigande för honom i den här situationen givetvis, sa experten Jonas Olsson i Viaplays sändning.

West Ham vann matchen med 2–1 och Jarmolenko gick runt länge för att tacka publiken efteråt.

ANNONS