Andretränarens pik mot Lennartsson

Med Jörgen Lennartsson avstängd kliver assisterande tränaren Magnus Edlund fram och blir huvudansvarig i matchen mot AIK. – Det viktigaste är kanske att jag inte sparkar ner några backar, säger han och skrattar.

ANNONS
|

Bakgrunden är att IFK Göteborgs tränare under ett vredesbrott efter slutsignalen i förra omgången sparkade sönder en drickaback. Något som gjorde att han avvisades och anmäldes till disciplinnämnden. Det innebär att Lennartsson får följa matchen mot AIK från läktaren – och att Magnus Edlund får kliva fram som huvudtränare.

– Det är bara fem meter längre fram som jag ser det. Utifrån som vi ser det så är det ingen stor grej. Jörgen har lett varenda träningspass och han håller i matchgenomgången. Sedan får inte han vara med utan det är jag och Affe (Alf Westerberg) som kommer förvalta både taktik och spelidé. Så för oss är det ingen stor grej.

ANNONS

– Däremot kan det hända saker under matchen, men det är inte första gången som jag och Affe står där, så det kommer vi att lösa, säger Edlund efter söndagens regniga träning på Kamratgården.

På frågan när han senast var huvudcoach i ett A-lag på seniornivå blir han osäker.

– Det är längesedan, någon gång i Gunnilse… slutet av 90-talet kanske.

Och även om bakgrunden inte är så munter så ser Edlund fram emot uppdraget.

– Det är absolut kul! Men det är heller inget som vi går omkring och stressar upp oss för. Vi har våra invanda rutiner och dem kommer vi inte att rubba, utan vi kommer att försöka förstöra så lite som möjligt, säger han.

Lennartsson kommer inte att få vara med laget under matchen, och heller inte 90 minuter innan samt 60 minuter efter. Och någon smygkommunikation är inte aktuellt om man får tro Lennartsson själv.

– Jag sätter mig någon annan stans på arenan och vi är ärliga och kommer inte att hålla på med telefoner eller sånt. Det är som det är. Det är ett teamwork både när jag är med och när jag inte är med. Men sedan är det ju tråkigt, för det är den roligaste matchen på hela säsongen. Men så är livet. Det är bara att ta sitt straff och gå vidare, säger han.

ANNONS

Magnus Edlund ser inte att hans coachningsegenskaper skiljer sig nämnvärt från kollegans.

– Ingenting tror jag. Det viktigaste är kanske att jag inte sparkar ner några backar, haha. Vi har ju inte bytt tränare här, då hade det varit annorlunda. Killarna känner mig och Alf sedan tidigare och vi kommer inte vara annorlunda imorgon.

ANNONS