Andersson rankad som 47:a i världen

Sveriges näste förbundskapten Janne Andersson rankas som 47:a bland världens tränare av fotbollsmagasinet FourFourTwo. – Det finns så många listor i här i världen, säger en blygsam Andersson till SVT Sport.

ANNONS
|

Janne Anderssons överraskande SM-guld med IFK Norrköping i fjol har gjort att hans status i fotbollsvärlden har höjts rejält.

Andersson rankas av fotbollsmagasinet FourFourTwo som nummer 47 av världens tränare, listan ges ut varje år av magasinet. Andersson placrar sig före bland andra Wales succétränare Chris Coleman som tog sitt lag till semifinal i EM.

Men den fina placeringen är inget som Andersson går i taket över.

–Det finns så många olika listor här i världen och man vet inte vilka bedömningsgrunder som använts, säger han till SVT Sport.

"Många unga och duktiga spelare"

Motiveringen är till stor del baserad på Anderssons fina arbete med unga spelare i Norrköping.

ANNONS

"Anderssons långsiktiga projekt var byggt på att lyfta upp lovande talanger från akademin och han var mycket framgångsrik med de flesta, speciellt Christoffer Nyman och Akexander Fransson", skriver FourFourTwo.

–På det sättet stämmer det ju att vi har haft många unga spelare som har kommit fram i Norrköping. Det var en nisch vi hade i Norrköping, sen vet jag inte hur det graderats. Vi hade tur att det kom fram många unga och duktiga spelare samtidigt. Sen handlar det väl mer om att jag har blivit någon slags symbol för det snarare än att jag är så fantastisk, säger Andersson.

ANNONS