Jack McInerney, här i Columbus Crew, firar ett mål.
Jack McInerney, här i Columbus Crew, firar ett mål. Bild: FRED SQUILLANTE

Amerikansk anfallare testar med Blåvitt

IFK Göteborg bjuder in en provspelare till träningslägret i Spanien. Det är amerikanske anfallaren Jack McInerney som ska spela med laget under veckan.

ANNONS
|

Mikael Ingebrigtsen har nyligen anslutit. Men fler offensiva spelare ska in i IFK Göteborg. En av positionerna som det letas förstärkning på är anfallsplatserna.

Nu har ett nytt namn dykt upp i den jakten.

LÄS MER: Ny match för Blåvitt – ställs mot kinesiskt lag

I samband med Blåvitts träningsläger i Spanien kommer klubben bjuda in en provspelare till laget. Amerikanske anfallaren Jack McInerney, med meriter från USA:s ungdomslandslag och som tillhör Los Angeles Galaxy, ska testa med Poya Asbaghis manskap.

LÄS MER: Eriksson trivs med nya rollen – växer med förtroendet

ANNONS

25-årigen anslutet till lägret från och med måndag.

LÄS MER: "Upp till bevis för många i Blåvitt i år"

– Jack McInerney kommer att köra med oss hela veckan fram till lördag. Därefter får vi se vad som händer, säger Mats Gren till klubbens hemsida.

LÄS MER: "Vi har en lång bit kvar att gå" – Asbaghi om sitt blåvita projekt

McInerney, som 2010 gjorde sin professionella debut redan som 17-åring, har utöver Los Angeles Galaxy också hunnit med att representera Montreal Impact, Portland Timbers, Columbus Crew och Harrisburg City Islanders.

En spelare som var aktuell för Blåvitt redan inför lägret i Dubai förra året.

– Men i slutändan skulle det bli en förhandling med Galaxy och då hade vi inte riktigt koll på var den skulle landa, så vi avstod. Men nu har hans kontrakt gått ut. Han har velat komma till Europa men fick ingen annan klubb (innan transferfönstret i de stora ligorna stängde) och är transferfri. En rörlig och intressant anfallare, en målskytt, säger Mats Gren till GP.

Jack McInerney, som spelade åtta matcher för Galaxy i fjol, ansluter till IFK Göteborgs läger under måndagen och ska vara med veckan ut.

ANNONS

Kostar det er något att ta hit honom?

– Inte ett öre, de står för både flyg och hotell.

Kan det komma någon mer provspelare under veckan?

– Inte provspelare, nej.

Men ett nyförvärv kan dyka upp?

– You never know ... Vi får se, det kan alltid bli någon överraskning, säger Mats Gren med ett leende.

ANNONS